Közérdeklődésre számot tartó témák Internetes magazinja

EuroAstra Internet Magazin

AutoWallis: Február 1-jén jön az új név és split a BÉT-en

2019. január 27. - EuroAstra

image30_2.jpgA cégbírósági és egyéb hivatalos eljárások alapján február 1-től lehet új cégnéven, azaz AutoWallisként kereskedni a korábbi nevén Altera részvényeivel. A változással együtt a részvények névértéke is megváltozik (split), az eddigi 100 forint 12,5-re módosul, mely lépéssel együtt a tőzsdére bevezetett részvények darabszáma a nyolcszorosára emelkedik. Ezt követően a Budapesti Értéktőzsde autós cégének korábban elhatározott, 15,8 milliárd forint összegű apporttal történt tőkeemelésből származó új részvényeket vezetik be, melyekkel február 7-én lehet majd először kereskedni. A névváltásra, splitre és az új részvények bevezetésére azt követően kerül sor, hogy az AutoWallis tulajdonába került a Wallis Csoport négy gépjármű-kereskedelemmel foglalkozó és autós szolgáltatásokat nyújtó vállalata.

 

Utolsó fázisához érkezik a korábbi nevén Altera Nyrt. átalakulása, miután a társaság december 17-én elhatározott névváltása és részvényfelaprózása a cégbírósági és egyéb hivatalos eljárásokat követően megtörténik a Budapesti Értéktőzsdén is. A tőzsde autós cégének részvényei így február első napjától AutoWallis Nyrt. néven lesznek elérhetőek a befektetők számára, egyúttal a részvények tőzsdei kereskedésben használt ticker kódja AUTOWALLIS-ra módosul. Fontos változás az is, hogy ugyanezen a napon már az új, 12,5 forintos névértékű részvényekkel lehet majd a tőzsdén kereskedni. Ez azt jelenti, hogy a jelenlegi 100 forint névértékű papírok helyett a tulajdonosok minden egyes részvényükért nyolc új névértékű részvényt kapnak. A részvények névértékének és darabszámának módosítása a társaság alaptőkéjének összegét és a részvényekhez kapcsolódó egyéb jogokat nem érinti, az össznévérték változatlan marad.

Következő lépésként, február 7-től lehet majd kereskedni az AutoWallis tavaly elhatározott, 15,8 milliárd forint összegű tőkeemelésből származó új részvényeivel, melyeket azzal összefüggésben bocsátott ki a társaság, hogy a Wallis Csoport az AutoWallis-ba apportálta négytagú gépjármű-kereskedelmi és szolgáltatói tevékenységet ellátó cégcsoportját.

Székely Gábor, az AutoWallis Nyrt. befektetési igazgatója elmondta, hogy a fenti lépések eredményeként a BÉT hetedik legnagyobb árbevételű vállalatának tőzsdei átalakulása a végéhez ér. A tőzsdei paletta egy új nagyvállalattal gazdagodik, és a magyar gazdaság egyik húzóágazata, az autóipar is megjelenik a parketten, miután a BÉT Standard kategóriájában jegyzett társaság tulajdonába került a Wallis négytagú gépjárműkereskedelmi és szolgáltatói tevékenységet ellátó cégcsoportja. A Csoport tagjai a Wallis Automotive Europe, a Wallis Motor Pest, a Wallis Motor Duna és a Wallis Autókölcsönző, melyek együttes, nem konszolidált magyar számviteli törvény szerinti árbevétele 2017-ben meghaladta a 66 milliárd forintot. A tagvállalatok Magyarországon és a közép-, valamint délkelet-európai régióban gépjármű- és alkatrész kis- és nagykereskedelemmel, szerviz szolgáltatásokkal, rövid- és hosszú távú gépjármű-kölcsönzéssel foglalkoznak. A Csoport által képviselt márkák közé tartoznak a BMW személyautók és motorkerékpárok, a MINI, az Isuzu, a Jaguar, a Land Rover, a Maserati, a Ssangyong és a Sixt rent-a-car.

A névváltással és a részvények névértékének változásával kapcsolatos folyamat technikai lebonyolítása a KELER és a BÉT által közösen elfogadott menetrend alapján történik, az átalakítás folyamata automatikus, a részvényeseknek ezzel összefüggésben nincsen tennivalója. A változások részletes menetrendje a www.bet.hu és www.autowallis.hu oldalon olvashatóak.

A bejegyzés trackback címe:

https://euroastra.blog.hu/api/trackback/id/tr1314587588

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása