Közérdeklődésre számot tartó témák Internetes magazinja

EuroAstra Internet Magazin

A MUNKA JÖVŐJE – vállalkozói program középiskolásoknak

2019. január 20. - EuroAstra

jovot.jpgA jövő társadalmi innovátorai - Fogyasztói- és dizájntermékek. Rendkívüli, ingyenes képzési lehetőséget kínál középiskolásoknak a United Way Magyarország „Vedd a kezedbe a jövő(de)t!” programja.

 

A mai igényeknek megfelelő, munkaerőpiacon keresett tudást ún. vállalkozói klubokban szerezhetik meg a jelentkező diákok úgy, hogy mentorok segítségével dolgoznak saját projektjeiken. A kis létszámú, hatékony csapatokat két témakör köré szervezik: „A jövő társadalmi innovátorai” és „Fogyasztói- és dizájntermékek”.

 

A United Way Magyarország olyan lehetőséget kínál a diákoknak, amely túlmutat a megszokott középiskolai tananyagon. A két jövőbe tekintő témakörben a résztvevők saját ötleteiket fejlesztik, hogy azok a gyakorlatban is megvalósíthatóvá váljanak. A több mint 4 hónapon át tartó közös munkában szakmai mentorok segítségével jutnak el az ötlettől a komoly üzleti tervig. Megismerik és megtanulják alkalmazni a „Design Thinking” módszert, korszerű vállalkozásokat látogatnak meg, és fejlesztik mindazokat a készségeket, amelyek a korszerű projekt-építéshez szükségesek. A klubokat egyetemi helyszíneken tartják, mely további inspiráló közeget és szakmai támogatást jelent a projekteknek. A Vállalkozói Klubok mellett a diákok a munka világába is betekinthetnek, hiszen multinacionális cégekhez látogathatnak el, ahol szakmai programokon vesznek részt, illetve a projektjük témájával foglalkozó szervezetekkel is konzultálhatnak. A program emellett kiegészül egy interaktív online felülettel, mely a vállalkozások létrehozását támogatja elméleti ismeretekkel a fiatalok számára is könnyen fogyasztható módon. A programban való részvétel ingyenes.

 

A tavaszi kurzus két témaköre:

A jövő társadalmi innovátorai: A társadalmi vállalkozások olyan európai szinten is újszerű megoldásokat nyújtanak különféle társadalmi problémákra, amelyek a segítő szándékot fenntartható módon ötvözik a vállalkozói szemlélettel. A társadalmi vállalkozók az üzleti fókusz mellett küldetéssel rendelkeznek, kreatívak, és folyton képesek a megújulásra. A projektek társadalmilag is hasznosak, de profitlehetőséget is nyújtanak a vállalkozásoknak.

Fogyasztói- és dizájntermékek: Számos olyan fogyasztói- és dizájntermékkel találkozhatunk az utcán, ami nem csak szép, de egyben hasznos is az emberek számára. Azonban rengeteg terület – mint például az egészségügy, a divat, a közlekedés és sorolhatnánk tovább – arra vár, hogy új termékeket találjanak fel. A programban a diákok kísérleteznek, prototípusokat építenek, 3D-nyomtatnak és a program végére akár a kezükbe foghatják saját termékeiket.

 

A vállalkozói klubok 2019. február elejétől május végéig tartanak.

A program során a diákok hetente egyszer találkoznak a mentorokkal, közösen megbeszélt időpontban. A klub-foglalkozások február 9-10-én, a startup hétvége keretében kezdődnek. A program május végén, a nagyközönség előtt bemutatandó prezentációkkal zárul.

A programra a jelentkezési lap kitöltésével és egy önéletrajz küldésével lehet benevezni.

 

http://www.unitedway.hu/vedd-a-kezedbe-a-jovodet-2019

 

Lantai József

A bejegyzés trackback címe:

https://euroastra.blog.hu/api/trackback/id/tr2714571714

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása