Közérdeklődésre számot tartó témák Internetes magazinja

EuroAstra Internet Magazin

Az idén még kötelező kiadni a felírási igazolást

2019. január 14. - EuroAstra

e-recept_folyamat.jpgAz emberi erőforrások miniszterének rendelete értelmében az eReceptet felíró orvosoknak 2019. december 31-ig kötelező kiállítaniuk az úgynevezett felírási igazolást, és azt külön kérés nélkül is át kell adniuk a betegeknek.

Az év végi jogszabálymódosítás értelmében a gyógyszereket felíró orvosoknak a hagyományos, jól ismert recepthez hasonló, papír alapú felírási igazolást egészen 2019. december 31-ig külön kérés nélkül is ki kell állítaniuk és át kell adniuk a betegnek. A hosszabbítást az indokolja, hogy a gyógyszerészi visszajelzések alapján sok beteg nem saját maga váltja ki a felírt készítményeket, hanem valakit megbíz ezzel – ehhez pedig jelenleg a papír alapú felírási igazolás szükséges. A hagyományos receptírás és a receptkiváltás módja nem változik.

A felírt készítményeket a papír alapú felírási igazolással válthatja ki a páciens vagy a páciens részére bárki más. Amennyiben az ellátott saját maga részére szeretné a gyógyszereket kiváltani, akkor ezt eSzemélyivel, vagy a személyazonosító okmány és a TAJ kártya együttes bemutatásával teheti.

Természetesen a meghosszabbított határidő (2019. december 31.) lejárta után is kiváltható lesz a gyógyszer más részére a kialakításra kerülő meghatalmazási rendszer, vagy a már jelenleg is elérhető módok valamelyikét alkalmazva.

A bejegyzés trackback címe:

https://euroastra.blog.hu/api/trackback/id/tr414559062

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása