Közérdeklődésre számot tartó témák Internetes magazinja

EuroAstra Internet Magazin

Lassulj le Budapest ikonikus utcáiban

2018. december 01. - EuroAstra

xmas.jpgRohanás helyett élmény és kultúra adventkor. Összefogtak Budapest ikonikus utcái, hogy a karácsonyi rohanás helyett rámutassanak az advent igazi jelentésére. Arra szeretnék ösztönözni a járókelőket, hogy lassuljanak le, töltsék stresszmentesen ezt az időszakot, a pörgést cseréljék élményekre és művészetre.

 

Programjuk, akár egy adventi kalendárium, minden napra ígér egy koncertet, kiállítást, színházi előadást vagy workshopot, a résztvevőket pedig pecsétekkel is jutalmazzák, amelyeket teára és egyéb ajándékokra lehet beváltani.  

 

A zsúfolt bevásárlóközpontok helyett élményeket és művészetet kínálnak az adventi időszakban Budapest tematikus utcái:

- Falk Art&Antique Street (Falk Miksa utca)

- Bartók Béla Boulevard (Bartók Béla út)

- Fashion Street (Deák Ferenc utca)

- KultUnio (a hetedik kerület multikulturális negyede)

- Ráday Soho (Ráday utca).

Az utcák közös adventi összefogása, a SlowXmas nevet viseli, ezzel is hangsúlyozva a lelassulást és a feltöltődést.  

 

A tematikus utcák közös programja tudatosan lett egy adventi kalendárium: december 1. és 24. között ugyanis minden napra tartogatnak valamit az arra járóknak. Kiállítások, színházi előadások, jazz koncertek, workshopok, irodalmi beszélgetések és gyerekprogramok is várják az érdeklődőket.   

 

A szervezők a programfüzetet egy pecsétgyűjtővel is kiegészítették, amelyet a feltüntetett helyeken lehet majd megtölteni a különböző utcák pecsétjeivel. Ezeket meleg teára és egyéb apró ajándékokra lehet beváltani, januárban pedig értékes nyereményeket sorsolnak ki a leghűségesebb SlowXmas résztvevők között.  

 

Bornemisza Miklós, a BKIK Kereskedelmi Tagozat, V. Turizmus és Vendéglátás osztály elnöke elmondta: 

„A SlowXmas-t tavaly indítottuk, de idénre lesz igazán látványos az üzenete. Szeretnénk arra buzdítani az ünnepekre készülőket, hogy kicsit tudatosabban figyeljenek magukra és a szeretteikre. Mi most ehhez biztosítjuk a helyszíneket és a programokat.” 

 

Nyitó program:

2018. december 1. 10.00-16.00-ig

Első Magyar Inner Wheel Klub Budapest - KARÁCSONYI JÓTÉKONYSÁGI BAZÁR Kempinski Hotel Corvinus (Erzsébet tér 7.)

„Klubtagjaink a bazárra különleges süteményeket, egyedi karácsonyi dísztárgyakat, ajándékokat, adventi koszorúkat készítenek. Emellett finom fűszerekkel, karácsonyi terítőkkel, szalvétákkal és számos meglepetéssel várjuk kedves vendégeinket, akiknek ismételten csak köszönni tudjuk azt a sok támogatást, amely minden évben lehetővé teszi, hogy örömöt okozzunk támogatottjainknak, a hátrányos helyzetű, sérült, beteg, illetve betegségből felgyógyult gyerekeknek.

- Vakok Batthyány László Római Katolikus Gyermekotthona

- Együtt a Daganatos Gyermekekért Alapítvány

- Autizmus Alapítvány

A rendezvény védnöke: Bencze Ilona a Madách Színház művésze, Jászai Mari-díjas színésznő, rendező, érdemes művész

A bazár háziasszonya: Csűrös Karola színművésznő, a Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztjével kitüntetett érdemes művész, a klub tiszteletbeli tagja.”

 

Az adventi esemény a Bevásárló és Tematikus utcák Nonprofit Kft. (BUM) koordinálásában a BKIK Kereskedelmi Tagozatának támogatásával valósul meg. 

 

2018. december 1-24.

SlowXmas

 

https://bevasarloutca.hu

 

Lantai József

A bejegyzés trackback címe:

https://euroastra.blog.hu/api/trackback/id/tr4514402942

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása