Közérdeklődésre számot tartó témák Internetes magazinja

EuroAstra Internet Magazin

Innovációs napok Pécsett

2018. november 19. - EuroAstra

innova.jpg2018. november 19-20. között a Pécsi Tudományegyetem több szervezeti egysége által megálmodott nemzetközi rendezvénynek ad otthont Pécs városa, amelyhez egy új kezdeményezésben részt vevő kereskedelmi és iparkamarai partnerek is csatlakoznak, lehetőséget teremtve az országhatárokon átívelő kutatási-, oktatási, valamint üzleti kapcsolatok megalapozásához.

 

Az első nap célközönsége a fiatal kutatók, a (PhD) hallgatók, valamint a piaci szervezetek. Előadást tart többek között dr. Birkner Zoltán, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnöke, Prof. Dr. Gábriel Róbert, a Pécsi Tudományegyetem tudományos és innovációs rektorhelyettese, valamint Prof. Dr. Kovács L. Gábor, a pécsi egyetem akadémikusa és Szabó Barnabás is bemutatják a PTE és a 77 Elektronika Kft. közös innovatív fejlesztését.

A folytatásban Dr. Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke köszönti a konferencia résztvevőit, majd előadásával megnyitja a „Young Spirit” panelt, ahol a gazdasági és tudásalapú együttműködési kezdeményezések életútját, buktatóit és sikereit mutatják be a soron következő előadók.

A délutáni szekcióban a KKV-któl a multinacionális szervezetekig különböző informatikai, mérnöki, üzleti, marketing, design és társadalmi jellegű kihívásokkal megbirkózó Demola osztja meg sikerének titkát.

Az esti vacsorának a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara ad helyszínt, melynek során tematikusan összeállított asztaltársaságokat alakítanak ki a potenciálisan együttműködő felek számára.

 

A második nap fókusza a korábban megvalósult innovatív sikereken, és az üzleti sikerrel járó innovatív gondolkodáson van, főként az egészségipar területén.

 

Mi az innovációs nap célja?

- az innováció és a vállalkozói szellemiség jellemzőinek megosztása, jól bevált gyakorlatok

  megismerésével;

- inspiráló fórum biztosítása a gyakorlott és a leendő startupperek számára;

- vállalkozói attitűd és gondolkodás fejlesztése csapatmunka, mentorálási folyamatok és

  inspiráló prezentációk;

- gyakorlati tapasztalatszerzés az egészségügyi innovációk fejlesztésében;

- a mindennapokra jellemző, potenciálisan jelentős társadalmi hatással bíró kihívások

  megoldását szolgáló együttgondolkodás;

- kikapcsolódás egy inspiráló és nagyszerű légkörben.

 

Az EIT Health felkért előadója, Roel Kammerling mellett innovatív vállalkozások vezetői, képviselői tartanak előadást a nap folyamán. Választ kapunk számos kérdésre, mint például:

- Létrehozhatunk-e innovatív ökoszisztémát?

- Válasz-e az innováció az egészségügy kihívásaira?

- Hogyan segítik az iparágra összpontosító akcelerátorok vállalkozásának sikerét?

- Hogyan nőhetett egy cég alkalmazottainak száma 3-ról 100 főre 7 év alatt?

 

Az előadásokkal párhuzamosan a szervezők lehetőséget biztosítanak egy újszerű versenyelem megismerésére (Hackathon), amelyen a fiatal szakembereknek egy aktuális, egészségügyi probléma megoldásán kell dolgozniuk az „ideation” módszertan alkalmazásával. A megoldandó probléma: „Okosan megöregedni” – hogyan segítheti az időskor egészségügyi problémáinak megoldását a „Big Data” analízisen alapuló mobil egészségügyi technológia?

 

A nap folyamán a résztvevők több alkalommal rövid tréningeken vehetnek részt, amelyek hozzájárulhatnak a feladatok sikeres végrehajtásához. A nap végén a versenyzők röviden ismertetik eredményeiket a zsűri és a résztvevők előtt.

 

A konferencia időpontja: 2018. november 19-20. (hétfő-kedd)

A konferencia nyelve: magyar és angol

Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar

Pécs, Rákóczi út 80.

 

A konferencia részletes programja, továbbá a regisztrációs felület az alábbi linken érhető el.

 

http://itdweb.hu/hu/hub-collaborations-innovacios-napok-pecsett

https://issuu.com/iday_pecs/docs/doctoral_workshop_and_iday

 

Lantai József

A bejegyzés trackback címe:

https://euroastra.blog.hu/api/trackback/id/tr1414377719

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása