Közérdeklődésre számot tartó témák Internetes magazinja

EuroAstra Internet Magazin

Cseréld a télikabátot strandszerkóra: ezért zárd az évet Thaiföldön!

2018. november 18. - EuroAstra

move_supplierrelations_global_russianairlines_aeroflot_image630x360_may2017.jpg
A karácsony és a szilveszter sokak számára az év egyik kedvenc időszaka, de abban azért mindenki egyetért, hogy a csípős hideget és a latyakot szívesen mellőznénk ilyenkor. Eljátszottál már a gondolattal, hogy milyen lenne, ha idén a fenyő helyett mindenütt pálmafákat látnál, és a forró tea helyett forró homokról és jéghideg koktélokról szólna az ünnep? Összegyűjtöttünk néhány okot, hogy miért érdemes télen Ázsia felé venned az irányt.


Csizma helyett papucs, télikabát helyett fürdőnadrág, forralt bor helyett koktél. Ugye, nem hangzik rosszul? Akik tehetik, a hideg téli hónapokban is inkább a kellemes napsütést választják, és egyszerűen átugranak a télből a nyárba. Ma már egyáltalán nem ritka, hogy valaki a karácsonyt és a szilvesztert egy másik kontinensen tölti, és varázslatosan egzotikus tájakon piheni ki az év fáradalmait. Az egyik legkedveltebb úti cél ilyenkor kétségtelenül Ázsia, azon belül is Thaiföld, ahol ilyenkor a legideálisabb az idő, a legkevesebb a csapadék, és minden adott a tökéletes kikapcsolódáshoz.

Phuket: szerelem első látásra

Thaiföld legnagyobb szigete már csak amiatt is az egyik legjobb döntés, mert rendkívüli népszerűsége ellenére is megőrizte csodálatos természeti kincseit – nem véletlenül nevezik Dél gyöngyszemének. Fehér homokos tengerpart, azúrkék tenger, pálmaligetek, hegyvidék és őserdő, lélegzetelállító vízesések, rezervátumok és tengeri akváriumok: szerelem első látásra. Itt biztos nem fogunk unatkozni, hiszen a szigeten a kulturális életre és az éjszakai szórakozásra fogékonyak is megtalálják a számításukat, de azoknak is tökéletes, akik el szeretnének vonulni a világ elől.

Ahányféle igény, annyi strand: a modern hoteleiről és luxusvilláiról híres Banglao Bay mellett választhatjuk Kamala Beach-et, ahol főszezonban is nyugodt körülmények között pihenhetünk. Ha inkább a hagyományos thai konyha és nyüzsgő éjszakai élet vonz minket, ne hagyjuk ki Kata Beach-et, a sportkedvelők és a családi programokra vágyók pedig a népszerű Patong Beach felé vegyék az irányt. Ha jót akarunk, igénybe vesszük a szigeten működő több száz búváriskola valamelyikének szolgáltatásait is.

Bangkok, a megunhatatlan

A tengerparti nyaralás mellett persze nem érdemes kihagyni a Kelet Velencéjeként emlegetett fővárost, Bangkokot sem, amelyet a Chao Phraya folyó szel ketté: legalább 2-4 napot mindenképpen megér. A lenyűgöző királyi palota és a buddhista templomok, a hatalmas felhőkarcolók és a folyó mentén elhelyezkedő cölöpházak kontrasztja magával ragadó. A sok látványosság között persze szakítsunk időt a jobbnál jobb street food-helyekre is, hiszen a város tele van izgalmas lehetőségekkel! A Thonburi negyedben nézzük meg a bangkoki úszópiacot, ahol a helyiek csónakból árulják a gyümölcsöt, húsokat és palacsintákat, a Pratunam piacon pedig jó áron vásárolhatunk ruhákat. Ha nyüzsgésre vágyunk, irány a Khao San Road, azaz a hátizsákos utazók gyülekezőhelye, ahol olcsó hotelek, éttermek és pezsgő hangulat várja a betérőket. Ha szeretjük a látványos ünnepségeket, Thaiföldön gyakran belefuthatunk ilyenekbe, ezért érdemes nyitva tartani a szemünket, és figyelni a programokat.

Mivel menjünk?

Az innovatív megoldásairól híres vezető orosz légitársaság, az Aeroflot 2018 óta nyáron napi négy, télen pedig napi három járatot indít Moszkvába Budapestről, ezáltal 10%-kal több elérhető útvonal és 30%-kal több csatlakozás várja az innen induló utasokat az orosz fővárosban – főleg a távol-keleti országok felé, Thaiföldtől kezdve Japánon és Dél-Koreán át Indiáig. Így napi több járatot érhetünk el Peking felé, de Tokióba, Sanghajba és Vietnámba is naponta indulhatunk tovább. Ha pedig bárkinek kétségei lennének azzal kapcsolatban, hogy érdemes-e egy ilyen hosszú útba belevágni: az Aeroflot gépein a legmagasabb fokú kényelemmel és személyre szabott kiszolgálással találkozhatunk, business osztályaikon akár közel 2 méteres üléstávolság és modern szórakoztatórendszerek segítenek kikapcsolni. Emellett a negyedévente változó, különleges gasztronómiai kínálatukat híres szakácsok és elismert haute cuisine szakértők állítják össze.

https://www.aeroflot.ru/xx-en

A bejegyzés trackback címe:

https://euroastra.blog.hu/api/trackback/id/tr2214375499

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása