Közérdeklődésre számot tartó témák Internetes magazinja

EuroAstra Internet Magazin

A magyar mozikban is bemutatják a Coldplay zenekarról szóló filmet

2018. november 12. - EuroAstra

coldplay.jpgA film csak egyetlen estén, november 14-én kerül műsorra, világszerte több mint 2000 filmszínházban. A világpremierrel egy időben Magyarországon is látható lesz az együttes történetét bemutató zenés dokumentumfilm: A Head Full of Dreams.

 

Mélyreható és személyes hangulatú portré készült a brit Coldplay együttes történetéről, 1996-os megalakulástól kezdve napjainkig, amely bemutatja, hogyan vezetett az út a londoni kocsmák eldugott hátsó termeitől a teltházas stadionkoncertekig. A filmet az Oasisról szóló Supersonic-ot is jegyző Mat Whitecross rendezte, aki több ikonikussá vált videoklipet is rendezett a Coldplay dalaihoz. A rendező még a főiskolai évek alatt, Londonban barátkozott össze a zenekar tagjaival, már a legelső próbákon is ott volt, amit a kollégiumi szobájukban tartottak a ma már világhírű zenészek, és az azóta eltelt húsz évben folyamatosan nyomon követte kamerájával az együttes pályafutását.

 

Az „A Head Full of Dreams” filmet a Coldplay azonos című, 2016-17-es világ körüli turnéja közben forgatták, ami minden idők harmadik legnagyobb turnéjaként vonult be a rocktörténelembe, több mint 5,5 millió nézővel. A közel kétórás alkotás lenyűgöző koncertfelvételeket vonultat fel világturnéról, köztük olyan népszerű dalokkal, mint a Fix you vagy a Viva La Vida. Emellett személyes hangulatú backstage-interjúkkal és eddig sosem látott archív felvételekkel mutatja be a zenekartagok mély barátságát és összetartását, ami hozzásegítette őket, hogy számos hullámvölgy és belső feszültség ellenére is együtt maradtak és 20 év alatt a világ egyik legnépszerűbb zenekarává váltak.

https://www.youtube.com/watch?v=RyZcy8JZdvI

 

A film világszerte 2000 moziban kerül műsorra és kizárólag egyetlen napon, november 14-én, szerdán mutatják be. Szerencsére a magyarországi rajongók sem maradnak le a premierről:

15 hazai moziban is látható lesz a film, magyar felirattal, a színpadi produkciók moziközvetítéseire specializált Pannonia Entertainment forgalmazásában.

Budapesten a Corvin Mozi, Pólus Mozi és a Csepeli Kultik Moziban vetítik, ezen kívül Szegeden, Pécsett, Szombathelyen, Salgótarjánban, Kaposváron, Szentesen, Makón, Zalaegerszegen, Székesfehérváron, Visegrádon, Egerben és Nyergesújfalun is látható lesz.

 

Coldplay: A Head Full Of Dreams

színes, feliratos angol koncert-dokumentumfilm, 115 perc, 2018

Rendező: Mat Whitecross

Szereplők: Chris Martin, Guy Berryman, Will Champion, Jonny Buckland

Korhatár: 6E

Forgalmazó: Pannonia Entertainment

 

http://pannonia-entertainment.com

https://www.youtube.com/watch?v=DvyXd3fKbpQ

 

Lantai József

A bejegyzés trackback címe:

https://euroastra.blog.hu/api/trackback/id/tr9814363959

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása