Közérdeklődésre számot tartó témák Internetes magazinja

EuroAstra Internet Magazin

Szilágyi Zsófia Egy nap c. filmje premier előtt a 3. Európai Art Mozi Napon

2018. október 14. - EuroAstra

anna.jpgOktóber 14-én, vasárnap, a 3. Európai Art Mozi Napon számos magyar városban vetítik premier előtt Szilágyi Zsófia Egy nap c. filmjét. Szilágyi alkotását itthon óriási várakozás övezi, a film eddig számos rangos nemzetközi elismerést kapott.

 

Az Egy nap világpremierje a világ legrangosabb filmfesztiválján, Cannes-ban volt, ahol az alkotás elnyerte a nemzetközi filmkritikusok FIPRESCI-díját, a Szarajevói Filmfesztiválon Szamosi Zsófi főszereplő megkapta a legjobb színésznőnek járó díjat. Az Egy nap Szilágyi Zsófia első nagyjátékfilmes rendezése, a Filmalap Inkubátor Programjának támogatásával készült.

https://youtu.be/3dXKHUV6Aoo

 

A 3. Európai Art Mozi Napon, október 14-én, vasárnap a következő helyszíneken és időpontokban látható az Egy nap c. alkotás:

Békéscsaba, Center Mozi: 19:00

Budapest, Art+Cinema: 16:30

Budapest, Cirko - Gejzír Filmszínház: 18:45

Budapest, Kino Café mozi: 20:30

Budapest, Művész Mozi: 16:15

Budapest, Puskin Mozi: 13:00

Cegléd, George Pal Filmszínház: 18:00

Debrecen, Apolló Mozi: 18:00

Gyöngyös, Cinema Bridge Mozi: 20:00

Kecskemét, Otthon Mozi: 18:00

Miskolc, Művészetek Háza: 16:15

Pécs, Apolló Mozi: 20:30

Sárospatak, A mozi: 18:00

Szeged, Belvárosi Mozi: 20:15

Székesfehérvár, Barátság Mozi: 15:15

Szentendre, P'Art Mozi: 15:00

Szigetszentmiklós, Nádasdy Filmszínház: 16:00

Szolnok, Tisza pArt Mozi: 16:15

Szombathely, Agora Savaria Filmszínház: 18:00

Tapolca, Tapolca Városi Mozi: 18:00

 

A november 8-i országos mozipremier előtt több közönségtalálkozón is megtekinthető a film, ahol az alkotókkal is lehet találkozni:

Október 12. péntek, 20:00, Művész Art Mozi, Budapest - vendég: Szilágyi Zsófia rendező, Kenesei Edina producer

Jegyvásárlás: http://muveszmozi.hu/filmek/egy-nap-0?het=2018-41

Október 26. péntek, 18:00, Uránia Nemzeti Filmszínház, Budapest - vendég: Szilágyi Zsófia rendező

Jegyvásárlás: http://urania-nf.hu/esemenyek/1276/2018/10/26/egy-nap-kozonsegtalalkozoval-egybekotott-premier-elotti-vetites

 

A film premier időszakában több közönségtalálkozó is lesz vidéken, többek között Kecskeméten, az Otthon moziban és Szegeden, a Belvárosi moziban.

 

Egy nap - Színes, magyar játékfilm

Hazai premier: 2018. november 8.

Szereplők: Szamosi Zsófi, Füredi Leó, Barcza Ambrus, Varga-Blaskó Zorka, Gárdos Márk, Láng Annamária, Vándor Éva, Hajduk Károly

Forgatókönyv: Szilágyi Zsófia, Mán-Várhegyi Réka

Producer: Pataki Ági, Kenesei Edina

Co-producer: Kovács Gábor, Romwalter Judit, Prop Club

Fényképezte: Domokos Balázs, Vágó: Szórád Máté

Zene: Balogh Máté

Rendezte: Szilágyi Zsófia

 

Anna 40 körül van. Rohan. Van három gyereke, férje, munkája, anyagi szorongása. A pénzük fillére, a napjaik percekre vannak beosztva. Anna odaér, megígér, elintéz, elhoz, fejben tart, órát tart. Anna nem éri utol a férjét. Szeretne beszélni vele. Úgy érzi, muszáj lenne. Úgy érzi, elveszti őt. És úgy érzi, nem térhet ki a mindig soron következő feladat elől. A hétköznapi, a masszívan monoton ütközik a törékennyel, a nem ismételhetővel.

 

Szilágyi Zsófia egy Pécsett szerzett diploma után a Színház- és Filmművészeti Egyetem film- és televíziórendező szakán végzett 2007-ben Gothár Péter és Enyedi Ildikó osztályában. Az Egy nap első játékfilmes rendezése, amely a Filmalap Inkubátor Programjának támogatásával készült. Az Egy nap világpremierje a világ legrangosabb filmfesztiválján, Cannes-ban volt, ahol az alkotás az 57. Kritikusok Hete versenyszekcióban szerepelt, és a nemzetközi filmkritikusok FIPRESCI-díját nyerte el. A Filmkritikusok Nemzetközi Szövetsége az Európai Filmakadémia kérésére összeállított egy 12 filmből álló listát is, amelyen szintén helyet kapott az Egy nap, amely ezzel esélyessé vált az Európai Filmdíjra is.

 

https://www.youtube.com/watch?v=CZQ-fJktc4Y&feature=youtu.be

 

Lantai József

A bejegyzés trackback címe:

https://euroastra.blog.hu/api/trackback/id/tr5714299593

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása