Közérdeklődésre számot tartó témák Internetes magazinja

EuroAstra Internet Magazin

Becsengettek: segítség, stresszes a gyerekem

2018. október 01. - EuroAstra

becseng-.jpgSok gyerek számára stresszes az iskolába való visszaszokás. Különösen nehéz lehet azoknak, akik első osztályosként kezdik a tanévet, de azoknak is, akik a felső tagozatba lépnek. A stressz ráadásul nem csak kisgyermekkorban jelentkezhet, előfordulhat, hogy csak később, a középiskolai váltásnál kezdődik a szorongás.

 

A kicsiket nem csak a szeptember terhelheti meg, hanem az egész tanévben őket ért hatások is, de mindezt nem kell a szülőknek tétlenül végignézni. Bodrogi Viktória homeopata négy plusz egy olyan otthoni praktikát árul el, amelyekkel meg tudjuk könnyíteni gyermekünk számára ezt az időszakot.

 

Hogyan ne legyen rémálom a suli?

 

1. Pihentető alvás

Fontos, hogy odafigyeljünk gyermekünk alvási szokásaira. Minden korosztálynak más és más az alvási igénye, de az nagyon fontos, hogy ki tudja magát rendesen pihenni a gyerkőc. Sok gyerek életében (túl) fontos szerepet játszik az internet, és le sem tudja tenni a telefonját, táblagépét. Már az is jó, ha elalvás előtt leteszi ezeket az eszközöket – lehetőleg ne az éjjeliszekrényre vagy az ágy sarkába, főleg ne bekapcsolt állapotban, hanem messzebb és kikapcsolva.

 

2. Felszabadító mozgás

Az iskolán kívüli mozgás – de nem feltétlenül a versenysport –, segít levezetni a felesleges energiákat. A legjobb sportok stressz ellen a futás, az úszás, a csapatspotok vagy a jóga. Ideális esetben legalább heti két alkalommal mozogjon a gyermek, szakértő felügyelettel, aki figyel a gyakorlatok helyes elvégzésére, és arra, hogy a kicsik ne erőltessék túl magukat, ne szenvedjenek baleseteket egy-egy rosszul kivitelezett mozdulat miatt.

 

3. Kakaós csiga, vagy rántotta a jó választás reggelire?

Étrenddel is sokat segíthetünk, úgy, hogy megfelelő, egészséges ételekkel tápláljuk gyermekünket, amelyek elősegítik az agyműködést, segítenek a növekedésben és megnyugtatják őket. A sok chips, ízesített üdítő, gyors ételek ezt nem szolgálják. Reggel, a gyorsan felszívódó szénhidrátok, például a fehérlisztből készült, cukros kakaós csiga, egy pillanat alatt megemelik a gyermek vércukor szintjét, amely ugyanolyan gyorsan le is esik. Míg a friss zöldségek, a teljes kiőrlésű gabona félék, a húsok, tojások, lassan felszívódó szénhidrátokat tartalmaznak, amelyek nem okoznak kiugrást a vércukor szintben, így elfogyasztásuk után a gyermek nem pörög fel, majd nem lesz hirtelen borzasztó fáradt. A kiegyensúlyozott reggeli egyenletes vércukor szinthez, és kiegyensúlyozottabb élethez vezethet.

 

4. Biztonságos gyógymód

Vannak olyan esetek is, amikor másra is szükség lehet, hogy kezeljük a stresszes helyzeteket. Ilyenkor jöhet szóba a homeopátia, amely tiszta gyógymód, biztonságos, nem függőségi támogatást, hanem szabad életet nyújt. (ez egy szuper mondat) A stressz kiváltója és tünetei gyermekenként teljesen eltérőek lehetnek, ezért a kezeléshez mindig fontos előzőleg homeopata segítségét kérni. A Gelsemium növényből készült homeopátiás szer például olyan gyereknek jó, akiknél a félelem már az első iskolai nap előtt elkezdődött. Rettegnek a feleléstől, a vizsgától, vagy egyszerűen félnek az osztály előtt beszélni. Ilyenkor a lábaikból kimegy minden erő, elkezdenek remegni, az agyuk kiürül, szinte semmire nem emlékeznek, nem tudnak koncentrálni, vagy ha mégis meg tudnak szólalni, akkor csak hebegnek és dadognak.

 

+1 Beszélgetés

Egyértelműnek tűnik, sok családban mégsem az, hogy igazán odafigyelve beszélgessünk a gyerekekkel. Ilyenkor elmondhatják, hogy mi bántja őket, amelyre közösen megoldást találhat a család, de sok esetben az is elég, ha a csemeték „kibeszélhetik magukat”.

 

Lantai József

A bejegyzés trackback címe:

https://euroastra.blog.hu/api/trackback/id/tr9014270725

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása