Közérdeklődésre számot tartó témák Internetes magazinja

EuroAstra Internet Magazin

Álinterjú

2018. szeptember 23. - EuroAstra

alinterju_kep.jpg -  Főigazgató úr! Szerte a világon az egészségbiztostó szervezetek, pénztárak óriási erőfeszítéseket tesznek a lakosság egészségének megőrzésére, pontosabban a betegségek megelőzésére. Hogy áll ez az ügy a Nemzeti Egészségbiztosítási Pénztárnál?

-  Az állampolgári kötelezettségek teljesítése iránti lazaság forráshiányt okoz. Ezért minden eszközzel igyekszünk behajtani a bennünket megillető járulékokat. Alkalmaztunk már díjbirkózót, súlyemelőt, pankrátort, fegyvermestert, maffiafőnököt. Sőt próbálkoztunk már egy nyugdíjas hóhérral is, aki a rendszerváltáskor kárpótlás nélkül veszítette el az állását. Tudja, az új Alkotmány következtében.

-  Nem egészen erre gondoltam, hanem például a kórházi fertőzések megelőzésére.

-  Ön elhiszi ezeket a meséket? Ugye nem? Mi más irányban indulunk el. Hadjáratot indítottunk a túlzott gyógyszerfogyasztás ellen. Már vannak is kezdeti eredmények. Igaz, ehhez a hiánycikkek is hozzájárultak. De van itt más is. Harcolunk a dohányzás ellen. Ismeri a feliratokat a cigaretta dobozokon. Egyre keményebb figyelmeztetéseket alkalmazunk.

-  Néha elég gusztustalanok a feliratok és a képek.

-  Észrevettük. Ezért január elsejétől irodalmunk nemes hagyományaiból való idézeteket tesszük a dobozokra.

-  Például?

-  Romlásnak indult hajdan erős magyar. Egy gondolat bánt engemet, ágyban párnák közt halni meg. Ha nem férsz a bőrödbe, majd mi kihúzunk belőle. Úgy elfogy a magyar, mint ha nem lett volna. Nem látod Árpád vére miként fajul?

-  Nem akar megérteni főigazgató úr. Én a betegségek megelőzésére gondoltam. Áldoznának erre megfelelő összegeket?

-  Sajnos most nem lehet. A hatályos finanszírozási protokollt már ötmilliárd forinttal léptük túl. De azzal nem segítünk az egészségügynek, ha munkatársaink rossz körülmények között dogoznak és megbetegszenek. Ezért kezdünk hozzá egy új, korszerű székház építéséhez. Nehogy már az év végén ne tudjuk kifizetni munkatársainknak a háromhavi céljutalmat. Hiszen annyit dolgoznak, mint egy igavonó barom.

-  De ezt a pénzt nem lehetett volna a megelőzés céljaira fordítani?

-  A lelkiismeretünk tiszta. Most tárgyalunk a készenléti rendőrséggel, hogy milyen eszközöket használhatnánk közösen azokkal a biztosítottakkal szemben, akik nem akarnak részt venni a köztelező vastagbél szűrésen. És még egy terv. De kapcsolja ki a mikrofont.

-  Kikapcsoltam.

-   Január elsejétől központosítjuk a hálapénzt. A betegek nekünk fogják átadni. Mi majd igazságosan elosztjuk az orvosok és az ápoló személyzet között.

 

Láng Róbert

A bejegyzés trackback címe:

https://euroastra.blog.hu/api/trackback/id/tr7614254957

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása