Közérdeklődésre számot tartó témák Internetes magazinja

EuroAstra Internet Magazin

Megfizethetőnek és biztonságosnak tartják a külföldi turisták Magyarországot

2018. szeptember 20. - EuroAstra

aaaa_25.jpgMagyarország látnivalói mellett termálfürdőinek köszönhetően is népszerű úti cél, és kiválasztásában fontos, hogy megfizethető, valamint biztonságos desztináció is – derül ki a hévízi NaturMed Hotel Carbona hazai és külföldi utazási irodák körében végzett kutatásából. A gyógyszállodai üdülésekkel kiemelten foglalkozó utaztatók szerint a vendégek számára az ország sokszínű gasztronómiája és a barátságos vendéglátás is fontos szempont.

Top 5 szempont Magyarország, mint úti cél választásakor

1.

termálfürdőkben gazdag

2.

megfizethető

3.

biztonságos

4.

barátságos

5.

minőségi és sokszínű gasztronómia

Forrás: NaturMed Hotel Carbona

Nemcsak a külföldi turisták száma, hanem költésük is évről évre növekszik hazánkban a KSH adatai szerint.[1] A turizmus bővülő teljesítménye kapcsán az egyik legnagyobb hévízi szálloda, a NaturMed Hotel Carbona arra volt kíváncsi, hogy mely szempontok alapján választják a külföldi vendégek Magyarországot. A kutatást a vendégek motivációit jól ismerő, főként termálfürdőkbe történő utaztatásokat végző hazai és külföldi utazási irodák körében végezték.[2] A felmérés eredményei alapján a termálfürdők mellett a többi európai úti cél közül Magyarország kiemelkedik megfizethetőségével, valamint azzal, hogy biztonságos célállomás. A megkérdezettek úgy vélik, hogy az egészségügyi szolgáltatások, az egészség- és gyógyturizmus, valamint a gasztronómia terén is kitűnik hazánk. Az országba látogatók egy része néhány napra, de vannak, akik egy hétnél is több időre érkeznek, a termálfürdők életkort tekintve elsősorban a középkorúak és az idősebbek számára vonzóak.

Főként reumás panaszokkal keresik a külföldiek a hazai gyógyfürdőket

A kutatás rámutat arra is, hogy a magyarországi gyógyfürdőket milyen jellegű panaszokkal keresik fel a legtöbben. A vendégek túlnyomórészt reumával, gyulladásos ízületi és gerincbetegségekkel, ízületi műtétek elő- és utókezelése, illetve porckorongműtét miatt látogatják gyógyvizeinket. Sokan vannak olyanok is, akik konkrét panasz nélkül, általános kezelés, egészségmegőrzés céljából látogatják meg valamelyik fürdővárosunkat.

Hévíz természeti adottságaival győzi meg a turistákat

A legtöbb hazai fürdővárost természetesen a termálvize kapcsán választják a turisták, de emellett számos más vonzereje is van ezeknek az úti céloknak. Hévíz esetében a természeti adottságok, a város hangulatos lankás utcái mellett a kedvező árak és a vendéglátás minősége is vonzzák a látogatókat. A megfizethetőség Zalakaros és Sárvár esetében is fontos szempont a kiválasztáskor, míg Budapest és Sárvár esetében a lokáció is mérvadó. Előbbi valószínűleg a közlekedés, a könnyebb odautazás miatt, míg Sárvár az osztrák határhoz való közelség miatt. Budapest azért is közkedvelt, mert több híres fürdővel rendelkezik, valamint kulturális programokban is bővelkedik.

 

 

 

[1] http://www.ksh.hu/apps/shop.kiadvany?p_kiadvany_id=1037253&p_temakor_kod=KSH&p_lang=HU

[2] Az adatelvétel 2018. február - március között zajlott. A külföldi vendégeik utazási preferenciáit érintő kérdésekre összesen 28 európai és távol-keleti partneriroda munkatársai válaszoltak.

A bejegyzés trackback címe:

https://euroastra.blog.hu/api/trackback/id/tr4914246579

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása