Közérdeklődésre számot tartó témák Internetes magazinja

EuroAstra Internet Magazin

Még több élmény a megújult Látványmanufaktúrában

2018. szeptember 11. - EuroAstra

latvany.jpgA Zsolnay Kulturális Negyed népszerű látnivalója, a Zsolnay Látványmanufaktúra szeptember 15-től újra látogatható és minden eddiginél komplexebb élményt kínál.

 

A Látványmanufaktúra elsőként szeptember 15-én, a Zsolnay Negyed Éjszakáján nyitja meg kapuit. Aznap délelőtt 10 órától egészen éjfélig látogatható, ráadásul éjjel izgalmas idegenvezetéseket is tartanak a helyszínen.

 

A Zsolnay Örökségkezelő NKf. és a Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt. a kölcsönös érdekek mentén újratárgyalta a korábbi együttműködését a Látványmanufaktúra üzemeltetéséről. A látogatók érdekeit szem előtt tartva közös megegyezéssel úgy döntöttek, hogy újra megnyitják a népszerű látnivalót, így a turisták és a helyiek bepillantást nyerhetnek a díszkerámia-gyártás mai munkájába. 

 

A látogatók megismerhetik a Zsolnay Porcelánmanufaktúra több mint 150 éves múltra visszatekintő gyártási folyamatát, közismert motívumait, termékeit. Feltárulnak az anyagok és technikák, hiszen a híres eozin termékek előállítása különleges technológiával történik, melynek pontos receptjét a mai napig titokban tartják. Az érdeklődők bepillanthatnak a nyersgyártás, mázolás, égetés hátterébe, s testközelből láthatják, ahogy a gyár festői a szemük előtt varázsolják a gyönyörű motívumokat a mai Zsolnay-termékekre.

 

Igyekszünk a látogatók kedvében járni, ezért több új szolgáltatással bővítettük a helyszínt – számolt be Vincze Balázs, a Zsolnay Örökségkezelő NKft. ügyvezetője.

A látogatók immár nemcsak élőben, hanem kivetítőkön is láthatják a porcelánfestők aprólékos munkáját. A háttérinformációk megszerzésében a zsebükben elférő saját idegenvezető, a ZsÖK több helyszínen ingyenesen elérhető VisitorGuide applikációja segít. A kihelyezett QR-kódokat beolvasva rövid, 1-2 perces szöveges- és hanganyagokat kapnak a látogatók.

 

A Látványmanufaktúrába érvényes belépőjeggyel mostantól az Apostolos terem is megtekinthető. A díszes terem falait terrakotta vas- és mangánoxid festéssel készült apostolok és angyalok díszítik. A „Német szobában” hat nagyobb mezőben láthatók színes csempék az 1900-as évek elejéről.

 

A Látványmanufaktúra nyitvatartása:

április 1. - október 31.: kedd-vasárnap 10-18-ig.

november 1. - március 31.: kedd-vasárnap 10-17-ig.

 

http://www.zsolnaynegyed.hu

 

Lantai József

A bejegyzés trackback címe:

https://euroastra.blog.hu/api/trackback/id/tr4614231925

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása