Közérdeklődésre számot tartó témák Internetes magazinja

EuroAstra Internet Magazin

A harmadik, de talán a legfontosabb véradás

2018. szeptember 01. - EuroAstra

apollo_veradas_1.JPGAz év más időszakaihoz képest a nyári időszakban csökken a véradások száma. Az okok összetettek a nagy meleg és a sokakat érintő allergiaszezon mellett a nyári szabadságok is hozzájárulnak a visszaeséshez. A vérhiányt orvosolandó az Apollo Tyres augusztus 28-án tartotta meg az idei harmadik véradását, melyen 45 dolgozó vett részt.

 

A véradás lebonyolításában ezúttal is a Magyar Vöröskereszt Heves Megyei Szervezete nyújtott segítséget az Apollo Tyres-nek. Minden egyes véradó három másik ember életét menti meg, így a mai véradással az apollósok 135 embertársuknak segítettek. A Vöröskeresztnek és az Országos Vérellátó Szolgálatnak naponta 1600-1800 véradót kell toboroznia ahhoz, hogy országos szinten rendelkezésre álljon a kórházi ellátáshoz szükséges vérmennyiség. Mivel egy egészséges felnőtt minden harmadik hónapban adhat vért, az Apollo Tyres maximálisan kihasználja ezt a lehetőséget, hiszen a gyár egy évvel ezelőtti indulása óta ez az ötödik ilyen akció volt.

 

„Most már elmondhatjuk, hogy a véradásoknak hagyománya van a cégünknél. Minden alkalommal közel 50 munkatársunk jelentkezik, mivel felismerték, hogy egy fontos ügyet támogatnak. Az Apollo több egészségügyi kezdeményezést is segít, szorosan együttműködik a helyi intézményekkel, ezáltal az a célja, hogy hozzájáruljon a közösségek életminőségének javításához” – mondta C Krishna Kumar az Apollo Tyres gyárigazgatója.

 

Az Apollo Tryes az egészségügy más területeit támogatva szoros együttműködést alakított ki a gyöngyösi Bugát Pál Kórházzal. A gyermekosztályon fekvő, illetve oda kezelésre, vizsgálatra érkező gyermekek számára korábban játszószobát alakítottak ki, és azóta is folyamatosan gondoskodnak az ott található eszközök bővítéséről, illetve az elhasználódott kellékek cseréjéről. A játszószoba felszerelése mellett arra is volt példa, hogy az Apollo önkéntesei a diagnosztikai épület folyosóját festették ki.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://euroastra.blog.hu/api/trackback/id/tr8414211313

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása