Közérdeklődésre számot tartó témák Internetes magazinja

EuroAstra Internet Magazin

Fontos szinteket áttörve erősödött az angol font

2018. április 14. - EuroAstra

eurbgp.jpgNem jött ezen a héten lényeges hír sem a Brexittel, sem az Egyesült Királyság gazdaságával kapcsolatban, de ennek ellenére a font erős raliba kezdett, és az EURGBP letörte a 0,8700-as szintet, amelyről az elmúlt évben többször is visszapattant a devizapár. A heti záróár kulcsfontosságú lesz annak szempontjából, hogy ennek a szintnek a technikai letörése bebetonozódik-e. A jövő héten lesz egy-két egyesült királyságbeli adat: foglalkoztatási adatok kedden, fogyasztói árindex (CPI) szerdán és kiskereskedelmi eladások (Retail Sales) csütörtökön.

 

Közben arról szivárogtak ki hírek, hogy Oroszország a gáz árazását is bevetheti fegyverként az Európai Unióval szemben. Az amúgy konfliktuskerülő EU most konfrontálódhat Oroszországgal, ami az Orosz eszközökre is nyomást gyakorolhat.

 

Az USD vegyes képet mutat, az elmúlt napokban gyengült az ambíciózus nyersanyag-dollárokkal szemben (CAD, AUD, NZD), de erősödött az alacsony hozamú G10 devizákkal, így pl. a jennel szemben.

 

Alig hiszünk a szemünknek, amikor azt olvassuk, hogy Trump elnök kifejezte érdeklődését a Csendes-óceáni Partnerség (TPP) szabadkereskedelmi megállapodáshoz való újra csatlakozással kapcsolatban. Éppen az volt az elnök egyik első intézkedése, hogy kilépett a kereskedelmi megállapodásból, de most azt fejtegeti, hogy kedvezőbb feltételek mellett az Egyesült Államok újra beléphet a TPP-be. Nehéz dolga van annak, aki Trump kommunikációjából hosszabb távú következtetéseket próbál levonni, de a mostani lépés azt sugallja a piacnak, hogy egyértelműen csökkenhet a vámháború kockázata.

 

John Hardy, Saxo Bank

A bejegyzés trackback címe:

https://euroastra.blog.hu/api/trackback/id/tr7113832426

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása