Közérdeklődésre számot tartó témák Internetes magazinja

EuroAstra Internet Magazin

2018. március 21-25. Bach Mindenkinek Fesztivál

2018. március 18. - EuroAstra

bach.jpg32 település, 115 helyszín, 300 program, 2000 fellépő. Védnök Vásáry Tamás Nemzet Művésze, Kossuth-díjas és Prima Primissima díjas zongoraművész, karmester.

 

Minden év márciusában, Johann Sebastian Bach születésnapja környékén világszerte kiváló muzsikusok ünneplik a mestert ingyenes koncerteket adva nyilvános helyeken. Bach zenéjét ajándékként adják át a közönségnek, ezáltal remélhetőleg megkönnyítik a belépést a klasszikus zene birodalmába. A Bach in the Subways, magyar nevén a Bach Mindenkinek nemzetközi programot egy New York-i csellista, Dale Henderson indította útjára 2010 ben azzal a céllal, hogy növelje a klasszikus zene iránti általános érdeklődést.

 

Az Amerikától Ázsiáig számos országban évenként megrendezésre kerülő koncertekhez 2015-ben Magyarország is csatlakozott. Azóta minden évben megrendezésre kerül a program hazánkban. Először 5 helyszínen kerültek megrendezésre a koncertek, majd egyre több művész, zeneoktatási intézmény és zenekar csatlakozott a programokhoz. 2017-ben a rendezvény fesztivállá nőtte ki magát.

 

A Bach Mindenkinek Fesztivál célkitűzése, hogy a klasszikus zene valóban mindenkihez eljusson. Ezért inspirálják a szervezők a fellépő művészeket az általános koncertszokásoktól eltérő, meglepő helyszíneken és különleges elemekkel kiegészülve megszólaló koncertek tartására is. A fesztivál sokszínű koncertkínálata, egyedi programjai, ismeretterjesztő előadásai a koncertekhez szocializálódott közönség számára is új arculatban tudja bemutatni a barokk korszakot és a klasszikus kultúrát. A műsorkínálat több eleme lehetővé teszi a közönség csatlakozását a fellépő művészekhez. A korosztályos tematikával rendelkező műsorok a zenehallgató közönség utánpótlását nevelik gyermek, ifjúsági és családi programokkal.

 

A Bach Mindenkinek Fesztivál szervezői és fellépői meggyőződése, hogy a munkájuk értéket teremt, hiszen nemesebb ügyet nehezen lehet képviselni, mint Bach zenéjét.

A program néhány év alatt Budapest belvárosának félnapos eseményéből országos fesztivállá nőtte ki magát, több száz programmal várva közönségét. A program célja, hogy szerte Magyarországon megmutassa, mit jelent a zenei érték, és ezért mennyien hajlandóak áldozatkész munkát vállalni. Mindezzel elérve, hogy évről évre a barokk géniusz mind teljesebb arcát fedezhessék fel a klasszikus zene kedvelői, és országszerte mindazok is rátalálhassanak, akikre vár még ennek a csodának a megismerése.

 

A fesztivál igazgatója: Kovács Zalán László tubaművész

A programokra a belépés ingyenes!

 

  1. március 21-25.

Bach Mindenkinek Fesztivál

 

www.bachmindenkinek.hu

https://www.facebook.com/bachmindenkinek

 

Lantai József

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://euroastra.blog.hu/api/trackback/id/tr10013740278

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása