Közérdeklődésre számot tartó témák Internetes magazinja

EuroAstra Internet Magazin

Jelentkezz a békéscsabai Színitanház Szakgimnáziumba

2017. augusztus 12. - EuroAstra

 potjo.jpgPótfelvételi 2017. augusztus 31-én a Jókai Színházban. A varázslat most kezdődik! Érdekel a színház fantasztikus világa? Van érettségid, de szeretnél továbbtanulni? Akkor gyere el augusztus 31-én 10 órakor a Baross Imre Artistaképző Intézet Békéscsabai Jókai Színházban működő Színitanház Szakgimnáziumának pótfelvételijére.

 

A Színitanház - a több mint 20 éve elindított színészképzés mellett - a magyar színházi piacon hiány- és háttérszakmák képzésére, igazi gyakorlati tudást nyújtani jött létre. A Színitanház oktatási koncepcióját igazolja, hogy végzett diákjaik túlnyomó többsége (kb. 70 százaléka) a pályán tudott maradni és a színpadon vagy a háttérben értékes munkát végez, sőt a háttérszakmák képviselőiről kijelenthető, hogy szinte 100 százalékuk a szakmában dolgozik.

 

A békéscsabai Színitanházba az ország egész területéről, sőt a határon túlról is járnak diákok.

Érettségire épülő OKJ-s képzéseik: Gyakorlatos színész, Színházi táncos, Divat- és stílustervező, Színháztechnikus, szcenikus, Közművelődési és közönségkapcsolati szakember. A gyakorlatos színészek ráépülő képzésként 1 év alatt Színész szakképzettséget szerezhetnek.

 

Az oktatás előnye, hogy nincs tandíj és minden szakma „élőben” sajátítható el, hiszen a tanulók beépülnek a Jókai Színházi produkcióba – fellépőként, vagy háttérmunkásként.

Az elmúlt években olyan országosan is ismert színészek végeztek Békéscsabán, mint Vadász Gábor, a Játékszín idei Kránitz Lajos-díjának tulajdonosa, az Életrevalók című produkció sztárja, a Jászai-díjas Kara Tünde, a Kaszás Attila-díjas Borovics Tamás, a Jóban rosszban című sorozatból ismert Marton Róbert, vagy éppen Gubik Petra (Budapesti Operettszínház) és Szilágyi Annamária (Szegedi Nemzeti Színház). A Békéscsabai Jókai Színház jelenlegi társulatának gerincét is a Színintanházban végzett művészek alkotják.

 

A most induló 2017/2018-as tanévre augusztus végéig várják azok jelentkezését, akik érdeklődnek a színházban folyó munka iránt!

A meghallgatás 2017. augusztus 31-én 10 órakor lesz a Jókai Színházban. Jelentkezési lap és részletes információ megtalálható a szinitanhaz.hu weboldalon, érdeklődni a 20/213-7397-es telefonszámon lehet.

 

 

http://szinitanhaz.hu

 

Lantai József

A bejegyzés trackback címe:

https://euroastra.blog.hu/api/trackback/id/tr712740926

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása