Közérdeklődésre számot tartó témák Internetes magazinja

EuroAstra Internet Magazin

A Brain Bar és az ACG bemutatja: Mastermind Sessions

2018. május 13. - EuroAstra

brainb.jpgKülönleges workshopok a Brain Bar nulladik napján. A Brain Bar az ACG stratégiai szakembereivel közösen egy nemzetközi színvonalú, saját módszertanon alapuló innovációs workshopsorozatot fejlesztett ki. A limitáltan elérhető, közép- és felsővezetőket célzó program Európa legrangosabb jövőfesztiváljának első napján, május 31-én kerül megrendezésre a Corvinus Egyetem campusán.

 

A Mastermind Sessions tematikáját és működési mechanizmusát a Brain Bar és az ACG Reklámügynökség csapata együtt dolgozta ki.

A munka során a szervezők legfontosabb célja az volt, hogy egy, a hazai vállalatokra szabott, újszerű módszertant alakítsanak ki, aminek segítségével a résztvevők a megszerzett inspirációt kézzelfogható innovációs lehetőséggé forgathatják.

„A Brain Bar egyedisége abban áll, hogy a közönség is aktívan részt tud venni az előadásokban, és lehetőséget ad, hogy a távoli, könyveken és előadásokon keresztüli inspirációt személyessé alakítsuk. Ez ihletett minket arra, hogy az előadásokat követő kiscsoportos beszélgetéseket egy célzott tréningprogrammá formáljuk, ahonnan a résztvevők a mindennapokban is hasznosítható tudással térhetnek haza” – mondta Böszörményi-Nagy Gergely, a Brain Bar alapítója.

 

A vendégek az első alkalommal megrendezett tréningeken világhírű jövőkutató szakemberek vezetésével foglalkoznak a Blockchain rejtette céges lehetőségekkel, a klasszikus görög filozófia és a sci-fi üzleti döntéshozatalban történő alkalmazásával, illetve a kreativitás és az innováció helyes szerepével. A május 31-i programokon az érdeklődők olyan izgalmas, a saját területükön egyedi és kiemelkedő teljesítményt nyújtó előadókat ismerhetnek meg személyesen, mint Ari Popper, a SciFutures ügyvezetője és alapítója; Andrew Taggart szilícium-völgyi filozófus és Jeffrey Tucker, a Blockchain technológia advokátora, libertárius anarcho-kapitalista gondolkodó.

 

„Igen különböző és sokszínű karaktereket választottunk ki, hogy sajátos nézőpontokon és élvonalbeli trendeken keresztül mutassunk utat a jövőbe a hazai vállalatok számára. Mindegyik tréning izgalmas határterületen mozog: hogyan tudja előmozdítani a sci-fi világa az üzleti stratégiaalkotást? Miben segíthetnek az ókori görög gondolkodók a vállalati filozófia és értékteremtés megalapozásában? Hogyan ültethetjük át a Blockchain technológia még felfedezetlen céges lehetőségeit és alkalmazásait az üzleti gyakorlatba?” – avat be a részletekbe Vaskó Renáta, a Brain Bar innovációs menedzsere.

 

„A mechanizmus kidolgozásához 25 különböző módszertant tanulmányoztunk: design thinking, service design és trend forecasting eszközöket gyúrtunk össze többek között kulturális insightok segítségével. A workshopok első, inspirációs részét követően a résztvevők kis csoportokban, facilitátorok segítségével egy egyedi framework alapján a saját ügyvitelükre fordítják le a hallottakat, hogy kézzelfogható és a későbbiekben is alkalmazható tudást szerezzenek” – mondta Molnár Eszter, az ACG Reklámügynökség stratégiai szakértője.

 

„Az egyedi módszertan alapján felépített előadások közötti összekötő kapocs a fogyasztói igények előrejelzése és a fogyasztói élmény optimalizálása. Hiszünk abban, hogy hosszú távon – szakterülettől függetlenül – ez minden vállalat számára nélkülözhetetlen a piacon. Olyan tematikát dolgoztunk ki, ami külsős szakemberek szerint is egy Cannes Lions színvonalú tréninglehetőség” – mondta Blaskó Nikolett, az ACG Reklámügynökség alapító-ügyvezetője.

 

A jegyek korlátozott számban már elérhetők online a http://brainbar.com/workshops  oldalon. A workshopokon 4 előadóval külön-külön kiscsoportokban dolgoznak majd a résztvevők, egy-egy workshopon így maximum 25 fő tud részt venni.

Bővebb információ: workshop@brainbar.com

 

Előadók:

Ari Popper:

A szakember által kidolgozott egyedi, trendelőrejelző módszertan, az úgynevezett „sci-fi prototyping” különleges eszközökkel szabadítja fel az emberi képzelőerőt.

Andrew Taggart:

„Chief philosophy officerként” a vállalatok központi értékeinek letisztításában és egységes víziójának kialakításában segít csúcsvezetőknek.

Eliot Gattegno:

Célja a kreativitás hiábavaló bálványozásának megszüntetése. Arról tart előadásokat, hogy hogyan lehet jó dózisban használni a kreativitást a hatékony innováció érdekében.

Jeffrey Tucker:

Libertárius anarcho-kapitalistaként kimozdít a saját komfortzónánkból, és különleges digitális világképének segítségével provokatívan mutatja be a Blockchain technológia alkalmazási területeit.

 

Magyarország leginspirálóbb eseményének választott Brain Bar fesztivált idén negyedszerre, május 31 - június 2. között rendezik a Corvinus Egyetem campusán. A több mint félszáz világhírű és úttörő- gondolkodót, tudóst, politikust, művészt felsorakoztató fesztivál fókuszában a jövő legérdekesebb, legellentmondásosabb témái állnak, mint például a robotok és emberek együttélése, a mesterséges intelligencia morális kérdései, a Big Data és a tech monopóliumok hatalma vagy a Szilícium-völgy és a startup kultúra kritikája.

 

http://brainbar.com

 

Lantai József

A bejegyzés trackback címe:

https://euroastra.blog.hu/api/trackback/id/tr2313903194

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása