Közérdeklődésre számot tartó témák Internetes magazinja

EuroAstra Internet Magazin

Feminæ Metallicæ -- Fémbe zárt női lelkek az Esernyős Galériában

2019. március 13. - EuroAstra

foto-sulyok_miklos_mata_attila_sello_43x37x23_cm_bronz_2005_web.jpg

fotó:Sulyok Miklós   Mata Attila - Sellő (43x37x23 cm, bronz, 2005)

„A mű tulajdonképpen egy élőlény, és attól is változik, ami körülveszi. Napról-napra változik. Tehát úgy kell megcsinálni a művet, hogy éljen, és akkor rendben van” – vallja Mata Attila szobrász. Alkotásainak különleges formaisága, a rejtélyes, megfejtésre váró mozzanatok, és mindeközben az anyagok egyszerűsége és szépsége a nőies vonásokat erősítik művészetében, hiszen műveinek meglepően nagy részét nők ihlették. Ezek az ismertetőjegyek bár meghatározóak a Mata-művekben, korántsem merítik ki szobrainak gondolatiságát.

 

Mata Attila az anyagformálásban téri feszültségeket teremtve alakítja szobrai felületeit. Acrystal és fém kettősségével formál félbevágott hasábokat, síkokat, szálakat, és ezek eleven gabalyodása kelti életre szemünk láttára alakjait. Azzal a kíváncsisággal és szenvedéllyel, ahogyan a végtelen tér és anyagok kombinálhatósága izgatja, ugyanazzal a lelkes és analitikus szemlélettel tér vissza minduntalan az emberábrázoláshoz.

 

Az óbudai Esernyős Galériában nyíló kiállítás a Budapest Art Week részeként valósul meg és április 28-ig látogatható.

 

www.esernyos.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://euroastra.blog.hu/api/trackback/id/tr1214681542

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása