Hírek, információk politika mentesen Magyarországról és a nagyvilágból.

euroastra internet magazin

Az ördög ügyvédje (1587-1983)

2019. november 12. - enigma.enigmaticus

az_ordog.jpgA kereszténység három nagy ága közül a katolikus és az ortodox egyház sajátossága a boldogok és a szentek tisztelete. (A protestánsok teológiai okokból elvetik a szentek kultuszát.) A katolikus egyházban a XVI. század végén öltött végleges formát a szentté avatási processzus, amelyben a világi perekhez hasonló kontardiktórius, azaz érveket és ellenérveket felsorakoztató eljárásrend érvényesül. Az eljárás hasonlított egy bírósági tárgylásra, ahol ügyész és védő fejti ki álláspontját az üggyel kapcsolatban.

Tovább

Tárgyilagos, a pénzügyi stabilitást szem előtt tartó értékelés szükséges a Takarékbank informatikai átállásáról

mnblogo_20.jpgA Takarékbank informatikai átállása kapcsán a bankcsoport ügyfeleinek mindössze töredéke fordult panasszal az MNB-hez. A jegybank folyamatosan nyomon követte, és felügyeleti eszközeivel támogatta az átállás folyamatát. Célszerű, hogy a történteket minden érintett szereplő tárgyilagosan és objektíven, a pénzügyi rendszer stabilitását szem előtt tartva értékelje.

Tovább

EURÓPAI SZINTEN IS MEGHATÁROZÓ A HAZAI LÚDTERMELÉS

lud.pngHazánkban Szent Márton nap környékére és a karácsonyra összpontosul a lúdhús iránti kereslet, így a lúdágazat szereplői abban bíznak, hogy a következő hetekben kiegyensúlyozottabbá válhat a piac. 2018-ban a feldolgozó-üzemekben közel 22 ezer tonna mennyiségben állítottak elő vágottliba-termékeket.

 

Tovább

A szeretet nem árt - Az erőszaknak nincs helye egy kapcsolatban

image12_24.jpgA magyar nők 23 százaléka[1] szenved el élete során valamilyen fizikai erőszakot. November a nőket érő erőszak elleni küzdelem hónapja, amelynek az egyik legelkötelezettebb magyarországi szereplője, az Ökumenikus Segélyszervezet egy éve hozta létre az AVON közreműködésével budapesti Krízisambulanciáját. A Krízisambulancia indulás óta 85 jelenlegi vagy volt partnere által bántalmazott nő fordult hozzájuk segítségért.

Tovább

Hazai űrtechnológiai cég vezetője nyerte az EY Az Év Üzletembere díjat

eoy_2019_dijazottak.JPGHorváth Gyula, a C3S Elektronikai Fejlesztő Kft. alapítója és ügyvezetője kapta a fődíjat az EY Az Év Üzletembere program gáláján, így ő képviseli Magyarországot a verseny globális döntőjében. A díj másik két nyertese Sebő Gyula, a K9-Sport Kft. vezetője és Simon Tamás, a Qualysoft alapítója a független bírálóbizottság értékelése szerint.A zsűri különdíjjal ismerte el azokat az üzletembereket, akik a vállalkozói szellemiség, az életminőség fejlesztése, a közös értékteremtés, a digitális megoldások, az újgenerációs gyártástechnológiák területén értek el kiemelkedő eredményeket. A bizottság döntése szerint Varga Mihály (KÉSZ Csoport), Dr. Mihalik Zsuzsa (All You Can Move), Ludwig Klára (JÓKenyér), Kishonti László (AImotive) valamint Jójárt Rita és Márkus Zsolt (Veresi Paradicsom) részesült a díjakban.

 

Tovább

Versenyművek a Nemzeti Filharmonikusoktól Boccherini, Bach, Mozart, Vivaldi és Haydn művei csendülnek fel -- 2019. november 17. 15.00 MÜPA, Fesztivál Színház

zenemania.jpgA népszerű Zenemánia sorozat bevezetés a zene világába, kötetlen, beszélgetős hangversenyek formájában. Ebben az évadban a zene sokszínűsége a fő téma, s ezen belül ez a találkozás az egyik legvonzóbb műfaj, a szólóhangszer(ek) és a zenekar párbeszédére épülő versenymű rejtelmeibe kínál bepillantást.

Tovább

Kiterjesztett valóság megoldással teszi gyorsabbá és pontosabbá a repülőgépek átvizsgálását az Aeroplex A világon elsőként Kelet-Közép Európa egyik legnagyobb repülőgép-karbantartó vállalata kezdte el használni a magyar AerinX hi-tech rendszerét

Az Aeroplex of Central Europe tesztüzemben elkezdte használni az AerinX által fejlesztett, kiterjesztett valóság alapú hi-tech repülőgép átvizsgáló rendszert. A tesztüzem során az Aeroplex mérnökei valós ipari körülmények között használják majd az innovatív szoftveres megoldást repülőgépek külső felszíni átvizsgálására. Ezzel párhuzamosan az AerinX Early Adopter programot indított, melynek keretében a cég további nemzetközi repülőgépipari szereplőkkel tervezi stratégiai együttműködés elindítását.  

 

Tovább

Elképesztő exportsiker: magyar cég megoldása támogatja a lett és észt gázpiac összevonását -- Európában is egyedülálló, amit az IP Systems a Baltikumban megvalósít

foldgaz-1.pngEurópán belül az első több országot átfogó gázpiaci egyesítést hozzák tető alá a magyar IP Systems megoldásával. Az energetikai szoftverfejlesztésre szakosodott vállat már bevezetés alatt álló informatikai rendszere révén az észt és a lett gázszállítói infrastruktúra kerül közös platformra. A közbeszerzési eljárás keretében elnyert mintegy 100 millió forint értékű projektet 2020 tavaszára valósítja meg az IP Systems az észtországi Eleringnél és lettországi Conexus Baltic Gridnél, hatása azonban egész Európa gázpiacára kiterjedhet.

Tovább

Átírja a trendeket a digitális élményplatformok megjelenése a gyártási ágazatban

index_160.pngAz IDC és a Liferay közösen készített tanulmánya szerint 2020-ra a világ legjelentősebb 2000 gyártó vállalatának mintegy 60 százaléka áll át a “smart-manufacturing” elvére és olyan digitális platformokba fog beruházni, amelyek legalább 30 százalékkal képesek növelni bevételeiket.

Tovább

PowerBill segíti a számlázásban a vállalkozókat


cover_tablet.pngJó hír a magyar vállalkozóknak: elindult az Erste és a Billingo közös online számlázója, a PowerBill. A rendszer használatával az Erste ügyfelei az első évben ingyenesen férhetnek hozzá a korlátlan számlázást és rengeteg előnyös extrát biztosító platformhoz.

Tovább