Hírek, információk politika mentesen Magyarországról és a nagyvilágból.

euroastra internet magazin

Budai Vigadó Vendéglő

2018. szeptember 20. - enigma.enigmaticus

a_langolo_epulet.jpgA lángokban álló építmény

   Grinzig. Bécs hangulatos zöldnegyede, kirándulóhelye, vendéglőkkel, villamos és autóbusz végállomással. Olyan, mint Budapestnek Hűvösvölgy. Területét a XIX. század közepéig Im Kühlentalnak hívták. Az 1848-as forradalomban lett magyar neve. Aztán a Bach-korszak elfelejtette  visszanémetesíteni.

Tovább

Az állatoknak is van szuperhősük

emag_petshop_program_kovesd_egy_adomany_utjat.pngA korábbi évekhez hasonlóan az eMAG.hu, hazánk legnagyobb látogatottsággal rendelkező online kereskedője idén is folytatja adományozási programját és támogatja azoknak az állatszerető embereknek a munkáját, akik mindent megtesznek azért, hogy a kisállatok biztonságban és szeretetben éljenek. A programhoz ez alkalommal további két olyan állateledeleket gyártó cég is csatlakozott, melyek szintén támogatják az online kereskedő kezdeményezését. Idén a HEROSZ, a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat, valamint a NEO Magyar Segítőkutya Közhasznú Egyesület részesül az eMAG, a Nestlé Hungária Kft. és a Mars Magyarország Értékesítő Bt. adományából, méghozzá többszáz kiló tápból és egyéb kiegészítőkből, melyeknek összértéke eléri a 3 700 000 Forintot.

Tovább

83 ezer ember hiányzik a munkaerőpiacról. Ingyen busz és wifi lehet a megoldás a munkaerőhiányra?

images_104.jpgA Központi Statisztikai Hivatal legfrissebb, 2018 második negyedéves adatai alapján Magyarországon újabb történelmi rekordot döntött a munkaerőhiány: összesen 83 600 meghirdetett munkahelyre nem találtak munkavállalót a munkaadók április és július között. Mindez a tavalyi év végéhez képest 14,2 %-os, egy év alatt pedig 27 százalékos növekedést jelent.

 

Tovább

Ősztől újraindul a Hadik Brunch – művészetet reggelire! programsorozat

14358746_1143618565683756_6683113003102473328_n.jpgA Hadik egyike Budapest nagy irodalmi kávéházainak, mely az 1920-as években élte fénykorát. Bár a kávéjáról az a hír járta, hogy rossz, a hely még így is legendássá vált, elsősorban azoknak köszönhetően, akik ide jártak. A Hadik törzsvendége volt többek között Karinthy Frigyes, Kosztolányi Dezső, Móricz Zsigmond és Déry Tibor.

Tovább

Szeptember 22-én tévézés helyett a szabadba csábít a Nickelodeon

ajatek.jpgA játék napja: idén is ingyenes gyerekbuli az Óbudai-szigeten. A kicsik és nagyok kedvenc tévécsatornája tavaly elsőként tartotta meg hazánkban A játék napja elnevezésű kezdeményezését, amellyel a szabad levegőn töltött önfeledt órákra, valamint a testmozgás és a sportok szeretetének fontosságára hívja fel a fiatalabb korosztály figyelmét.

Tovább

Átlépte a százezres lélektani határt a dróneladás Magyarországon

dronfe.jpgÓbudán rendezték a második Korzó Drónfesztivált. Bárki próbára tehette magát a második Korzó Drónfesztiválon, ezúttal az óbudai Auchan parkolójában. Többek között drónsimogató és e-sport sarok is várta az érdeklődőket, akik izgulhattak a Tesla és a drónok gyorsasági csatáin is. A házigazda Winkler Robi pedig egész nap a Magyar Nemzeti Drón Szövetség elnökével konferálta az izgalmas programokat, miközben számos érdekes információt is megosztottak.

Tovább

Megfizethetőnek és biztonságosnak tartják a külföldi turisták Magyarországot

aaaa_25.jpgMagyarország látnivalói mellett termálfürdőinek köszönhetően is népszerű úti cél, és kiválasztásában fontos, hogy megfizethető, valamint biztonságos desztináció is – derül ki a hévízi NaturMed Hotel Carbona hazai és külföldi utazási irodák körében végzett kutatásából. A gyógyszállodai üdülésekkel kiemelten foglalkozó utaztatók szerint a vendégek számára az ország sokszínű gasztronómiája és a barátságos vendéglátás is fontos szempont.

Tovább

A magyar diákok 40 százaléka használja tanulásra a mobilját - Áldás vagy átok a telefon az iskolában?

mobil_tanulas_2.jpgMíg Franciaországban az idei tanévtől betiltották az általános iskolai mobilhasználatot, más országokban előszeretettel használják az órákon a gyermekek saját digitális eszközeit. Magyarországon maguk az intézmények dönthetnek arról, hogyan korlátozzák a mobilok és tabletek használatát. A közfelfogás szerint az okostelefonok elvonják a diákok figyelmét nemcsak a tananyagról, hanem egymásról is, ugyanakkor olyan fogalmak születnek, mint az e-learning vagy az m-learning, azaz a digitalizáció és a mobileszközök használata tanulási, oktatási célokra. Egy biztos: ma már tanár és diák zsebében is állandóan ott lapul a kicsi, de sokat tudó készülék, amely a tanulás során számos jól alkalmazható funkciót rejthet.

Tovább

Külföldön bővül tovább a Wallis újautó-értékesítése: két újabb országban indul a Ssangyong forgalmazása

image15_9.jpgTovább bővül a Wallis által külföldön forgalmazott új autók köre, miután a Wallis Automotive Europe (WAE) megállapodott a Ssangyong dél-koreai autómárka forgalmazásáról a cseh- és szlovák piacokon. A WAE által eddig Magyarországon és Romániában forgalmazott márka értékesítése világszerte dinamikusan bővül, miután formavilága megújult az eddig is kiemelkedő technológiai színvonal fenntartása mellett. A WAE a mostani megállapodástól árbevételének 5-10 százalékos bővülését várja, és párhuzamosan dolgozik az általa képviselt márkák további piacokra történő bevezetésén, valamint új márkák megszerzésén. A Wallis tavasszal jelentette be, hogy a Budapesti Értéktőzsdén jegyzett Altera Nyrt-ben történő befolyásszerzéssel tőzsdére lép a négytagú autós vállalatcsoportja, melynek a WAE is tagja.

 

Tovább