Hírek, információk politika mentesen Magyarországról és a nagyvilágból.

euroastra internet magazin

Kémények

2018. július 19. - enigma.enigmaticus

kemenyek.jpg Örömmel jelentem az Olvasónak, hogy hatályba lépett az „Égéstermék-elvezető berendezések tervezése, kivitelezése és ellenőrzése” című, MSZ 8452010 jelű új magyar nemzeti szabvány, amely a címétől eltérően nem csak az égéstermék-elvezetők tervezésével, kivitelezésével és ellenőrzésével foglalkozik, hanem a tüzelőberendezések elhelyezési kérdéseivel és azok levegőellátásával is. Ha valaki nem értené a dolgot, a kéményekről van szó.

Tovább

Egy Monet festményt a nappaliba? – Bemutatkozott a Samsung THE FRAME 2018

the_frame_2018_1.jpgA Samsung Electronics bemutatta a díjnyertes lifestyle televíziója, a THE FRAME legújabb generációját. A továbbfejlesztett funkcióknak, a testreszabási lehetőségeknek és a több mint 800 elérhető műalkotásnak köszönhetően a THE FRAME 2018 egy nyüzsgő, folyamatosan változó galériává varázsolja a nappalit.

Tovább

J. S. Bach összes orgonaműve a Hold utcai református templomban

dron-20170314_hold-utca_webres-2.jpg2018. július 20-i kezdettel összesen 14 alkalommal csendülnek fel a budapesti Hold utcai templom új orgonáján a német és az egyetemes zenetörténet egyik legnagyobb lángelméje, Johann Sebastian Bach orgonaművei, hazai és külföldi művészek tolmácsolásában, Fassang László orgonaművész, a Budapest - Németajkú Református Egyházközség, valamint a Violin Travel Kft. közös szervezésében.

 

Tovább

Beszélgető drónrajok, összehangolt repülés

Az ELTE kutatói a nagy egyedszámú drónrajok önszerveződő repüléséről jelentettek meg címlapfotós közleményt a Science Robotics júliusi számában. A vizsgálatok során biológiai motivációjú algoritmusokat és az evolúció elvét használták az új csoportos drónvezérlés megalkotásához.

Tovább

A hivatásos sport értelme:Több reklám, több eladás - ezúttal a Nike és a futball világbajnokság esetében -- Felkerült a második csillag a franciák mezére

nike.jpgA háttérből ugyan, de a Nike nagyban hozzájárult az idei futball világbajnokság alakulásához. Igencsak hangsúlyosra sikeredett a Nike jelenléte a 2018-as labdarúgó világbajnokságon. Nem csak azért, mert most először volt példa arra, hogy két Nike által szponzorált csapat vett részt a döntőben, de a brand sportolói több különdíjat is hazavihettek a hétvégén.

Tovább

Látogatói rekord és több ezer rózsaszínű futó a 8. Villányi Rozé Fesztiválon

rozev.jpgLátogató rekorddal zárult a hétvégén a „legrózsaszínűbb” rozé-ünnep, a 8. Villányi Rozé Fesztivál, amely idén a határon átívelő kulturális és gasztronómiai együttműködéseket helyezte a fesztiválprogram fókuszába. A szervezők az idén is a rozé bor karakteréhez illeszkedő fiatalos, lendületes programokat kínáltak a bor városába érkező közel 15 ezer vendégnek.

Tovább

Sziget ajánló: Mastercard Színpad by A38

szigeta.jpgHamarosan kezdődik a történetének legjobb zenei felhozatalát kínáló Sziget, s hogy mire számíthatunk, álljon itt egy ajánló – a teljesség igénye nélkül – a MasterCard Színpad by A38 nagysátrából. A Szigetre amúgy rohamosan fogynak a jegyek, több jegytípus már el is fogyott, érdemes a fesztivál weboldalának jegy menüpontján tájékozódni.

 

Tovább