Hírek, információk politika mentesen Magyarországról és a nagyvilágból.

euroastra internet magazin

Dávid és Góliát

2018. október 17. - enigma.enigmaticus

david_es_goliat.jpgOsmar Schindler: Dávid és Góliát. 1888.

  Bibliai történet, boldog idők. Akkor még az volt a szokás, hogy ha két nép háborúzott, kiállt közülük egymással két harcos és aki legyőzte a másikat, megnyerte a csatát. A filiszteus-zsidó háborúban Góliát, a filiszteusok három méter magas, rézsisakos, pikkelyes páncélos, lábvédős óriása, vállán hatalmas hajítódárdával állt a sereg élén. Előtte Dávid, a kis termetű pásztorfiú, könnyű ruhában, bottal, parittyával és néhány darab kővel a tarisznyájában. Amint Góliát meglátta Dávidot, üvölteni kezdett. „Hát kutya vagyok én, hogy bottal jössz ellenem? Gyere csak ide, hadd adjam testedet a mezei vadaknak!”

Tovább

Szigorítás jöhet: megszűnhet a lakástakarékok állami támogatása – roham várható a következő napokban

0370-hitel-alma-a-kikosarazott-vasarlo-esete.jpgEgy kormánypárti - még el nem fogadott - törvényjavaslat átszabná a lakástakarékok piacát: a konstrukciók kiemelkedő hozamát biztosító állami támogatást szüntetné meg a módosítás. Jelenleg a lakástakarék-szerződések hozama kiemelkedő, akár 10 százalék felett is lehet. A lakás-takarékpénztárak részesedése a teljes - 3140 milliárd forintos - lakáshitel-állományon belül 12 százalék felett volt az idei első félév végén.

 

Tovább

Idén 20 éves a Fény Utcai Piac

fenyu.jpg31 millió látogatás, 150 tonna gomba, 1000 tonna kenyér, 5500 tonna csirkehús, 6500 tonna burgonya, 2 millió darab lángos – csak néhány szám az idén 20 éves Fény Utcai Piac életéből, amely szeptembertől év végéig egyfajta „szórakoztató központként” is működve mond köszönetet hűséges vásárlóinak.

 

Tovább

Csodák és hétköznapok a Spanyol Filmhéten

spanyol-.jpgKilenc új spanyol filmalkotást mutat be az Uránia Nemzeti Filmszínház a 2018-as Spanyol Filmhét keretében október 16. és 22. között. Az elmúlt év legjobb spanyol mozidarabjai között Goya- és Gaudí-díjas alkotásokat, sőt az idei Berlinálén legjobb első filmként díjazott Carla Simón-filmet is levetítik, természetesen valamennyit eredeti nyelven, magyar felirattal.

 

Tovább

20.000 forintnál is többe kerülhet egy-egy gyermek születésnapja

imgw_ashx.jpgA vendégek ajándékainak értéke is elérheti ezt az összeget. Az iparági becslések szerint 50 milliárd forintra növekvő hazai játékpiac az év legkiemeltebb időszaka, az év végi ünnepek felé közeleg. Az erősen szezonális iparágban a karácsony után a húsvéti ünnepek generálják a második legnagyobb forgalmat.

 

Tovább

Kockázatelemzőkkel és informatikusokkal sakkozott az olimpiai női sakkválogatott

morgan_2.jpgAz olimpiai 5. helyezett női sakkválogatott a világ egyik legjelentősebb bankjának budapesti kollégáival sakkozott: a válogatott végül győzelmet aratott, de a Morgan Stanley sakkcsapta sem maradt szégyenben, a végeredmény így 49,5:30,5 lett az adománygyűjtő rendezvényen.

 

Tovább

HAVEROK, BULI, BON-BON – új musicallel rukkol elő a HADART Színház

Négy különleges bemutatóval készül az infokommunikációs akadálymentesítéssel játszó HADART Színház a 2018/2019-es évadra. HAVEROK, BULI, BON-BON - Szeretni belendülésig címmel állítják színpadra új musicaljüket, amelyben 14 ismert BON-BON sláger csendül fel.

 

Tovább

Városból a természetbe: új kollekcióval rukkolt elő a Fjällräven

keb-.jpg2018-as őszi-téli kollekciójával a Fjällräven a nagyvárosok és a természet közötti szakadék áthidalására vállalkozott. Az új ruhadarabok és kiegészítők mindenkit a szabadba csábítanak: a városlakók, a könnyű erdei séták kedvelői és a technikai túrázás szerelmesei egyaránt megtalálják közöttük a számukra ideális termékeket, amelyek október közepétől érhetők el a svéd márka viszonteladóinál.

 

Tovább

HUNGEXPO – OTTHON A DESIGN-BAN

image9_20.jpgSikerrel zárult az első OTTHON Design Ősz kiállítás és vásár a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban. A most debütáló rendezvényre csaknem 100 kiállító hozta el lakásbelső kialakításával és a design-nal foglalkozó termékeit, szolgáltatásait. A standok mellett számos szakmai program, kreatív ipari iskola börze és lakásvásár is várta a látogatókat.

 

Tovább

Modernizálja áruházait a Praktiker

prak-t.jpgÚjragondolta üzletegységeinek működését a Praktiker: egységesítette áruházai szortimentjét, valamint hangsúlyt kapott a dekor és lakberendezési termékkínálat a 20 barkácsáruházat működtető vállalatnál. A kisebb alapterületű áruházak felújítása, illetve az új polcrendszerek és látványosabb bemutatóterek kialakításánál a vevői élmény növelésére törekedtek, amitől a Praktiker egyértelmű forgalomnövekedést vár.

Tovább