Közérdeklődésre számot tartó témák Internetes magazinja

EuroAstra Internet Magazin

Ezért ne hanyagold télen sem az autómosást

2019. december 12. - EuroAstra

Miért mosatnám le az autót? Csak hogy holnap újra koszos legyen? – teszik fel sokan a kérdést a zimankós téli időben. Nem is tudják, hogy ezzel komoly károkat kockáztatnak! A viaszos felületkezelést ráadásul már csak azért is érdemes elvégeztetni, mert az autó azt követően szinte taszítja a koszt – tudtuk meg a GreenLine szakértőjétől, aki arra nézve is hasznos tippekkel látott el, hogy óvjuk meg a járművünket a téli fagyban is.



Beköszöntött az igazi sáros, latyakos téli idő, ami az autónk állapotán is meglátszik. Mégis ebben az időszakban vesszük rá magunkat a legritkábban, hogy lemosassuk: feleslegesnek tűnik, hiszen a sár és szennyeződések előbb-utóbb ismét ellepik az autót. Maróti Árpád, a GreenLine autómosó franchise tulajdonosa elmondja, ez a lehető legrosszabb döntés! Az elhanyagolt autómosás a téli időszakban fokozottan veszélyessé teheti a napi használatot.

„Télen más miatt fontos az autómosás, és más dolgokra is kell odafigyelnünk, mint a többi évszakban” – mondja. „Míg nyáron a mosásnak sokszor esztétikai szerepe van, ilyenkor kiemelten fontos a felületvédelem. Nyáron a bogarak vagy madarak jelenthetnek problémát, télen viszont a latyak miatt keletkező sóoldat folyhat be minden repedésbe, ezáltal roncsolva az autót és rövidítve az élettartamot.

Viaszolás akár otthon is

Ebben az időszakban különösen hangsúlyos a tisztántartás szerepe, főleg viaszokkal és felületvédőkkel. Ezek olyan réteggel vonják be az autót, amikről a későbbi szennyezések már jóval könnyebben eltávolíthatók.

A hagyományos autómosókban elérhető szárítás sajnos soha nem ad tökéletes eredményt! Sokan tapasztaltuk már, hogy az utána ott maradó, kifolyó víz beszivárog az illesztésekbe és tágulni kezd, ami további károkat okozhat. Fekete autónál ilyenkor szabad szemmel is jól látható, látványos lefolyások keletkeznek. A felületvédett autó ezzel szemben sokkal lassabban szennyeződik újra, ellenállóbbá válik a latyakkal és sárral szemben.

A GreenLine szalonokban alkalmazott speciális viasz sokban hasonlít a keményviaszozáshoz, ami a hagyományos autómosókban a mosás négy-ötszörösébe is kerülhet! Ha permettel juttatjuk fel az autóra, mint a hagyományos mosókban, akkor csak kis mennyiség marad fenn belőle, ami elsősorban annak köszönhető, hogy a viasz nem oldódik a vízben, hanem taszítja azt - helyileg felkenve viszont nem folyik le, ezért is alkalmazzák előszeretettel ezt a módszert a GreenLine szalonokban.

„A nanotechnológiás viasz részecskéi a klasszikus megoldásoknál jóval hatékonyabban pergetik le a koszt. Ráadásul a védőréteg minden viaszolással tovább erősödik” – hangsúlyozza Árpád. „Ami pedig különösen kényelmessé teszi az eljárást, hogy akár az otthonunkban, saját kezűleg is elvégezhetjük az autónkon! Ehhez az eszközöket akár a GreenLine webshopjában is be lehet szerezni – így jóval tartósabban és hatékonyabban védhetjük az autót, mintha az automata autómosóban tisztítanánk."

A bejegyzés trackback címe:

https://euroastra.blog.hu/api/trackback/id/tr515344464

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása