Közérdeklődésre számot tartó témák Internetes magazinja

EuroAstra Internet Magazin

Home hack karácsonyra és azon túl -- DIY tippek a Vaterától

2019. december 07. - EuroAstra

vatera_home_hack1.jpgHa egész évben nem is, karácsony közeledtével még a kevésbé kézműves beállítottságúak is szívesebben fognak alkotótevékenységbe, mint egész évben. Ráadásul ebben az időszakban a szívünk mellett az otthonunkat is díszbe öltöztetjük. Miért ne lehetne tartós a karácsonyi home hack, amit akár a szeretteinkkel együtt, maradandó közös élményként készítünk?

 

Karácsonyi Home hack: közös családi élmény

Ritka, hogy a család apraja-nagyja összegyűlik, de a karácsony pont ilyen. Remek alkalom arra, hogy családi fotót készítsünk, egyedi képkerettel. Külön jó móka lehet, ha előkészítünk pár kalapot és kartonra írt feliratot a fotózáshoz kiegészítőként. Nem kell rá nagy összeget költenünk – nézzünk szét a padláson vagy pincében és hasznosítsunk újra egy régi keret, vagy nézzünk szét az online piactéren, ahol rengeteg egyedi darabból válogathatunk. Egy kis csiszolással, festéssel, lakkozással, vagy akár decoupage technikával igazán különleges ajándékot készíthetünk – például a nagyszülőknek.

 

A régi nem feltétlenül idejétmúlt

Ha picit több időnk van, egy régi polcot is felújíthatunk vagy egy kisasztalt is újjávarázsolhatunk, a különleges ajándék biztosan közel áll majd ahhoz, akinek szánjuk. Sőt, régi fa székek ülésére különleges stencillel menő motívumokat tudunk festeni. A használt holmi felújítása környezetbarát, amit tovább fokozhatunk az elkészítés során. A bútorfestés a tudatosság jegyében akár vegyszermentes anyagokkal pl.: tejfestékkel is készülhet. Nem minden bútor szemét, ami már nem fénylik – gondoljuk inkább újra! Igazán egyedi dolgokat is alkothatunk így, ráadásul még a környezetünket is védjük.

 

Ha profin szeretnénk űzni a home hack-et

A különféle blogokon, vlogokon, de akár a Vatera zerowaste oldalán sok hasznos praktikát találhatunk, illetve workshopokon is sok érdekességet tudhatunk meg, illetve különleges technikákkal ismerkedhetünk meg a saját készítésű bútorok, dísztárgyak kapcsán. Ha van olyan családtag vagy barát, aki kifejezetten rajong a DIY iránt, akár karácsonyi ajándékként is adhatunk utalványt, de mi is vele tarthatunk, hiszen az élmény közös programnak sem utolsó. Az újonnan szerzett ismereteinkkel pedig biztosan szebbé tehetjük az otthonunkat.

 

A tavasz szellemében télen

Ha már úgysem szívesen tesszük ki a lábunkat a téli mínuszokban, vágjunk bele az otthon melegében egy nagyobb projektbe: tegyük rendbe a komódunkat. Egy kis festék és lakk csodákra képes, esetleg csiszolás, ha szükségesnek látjuk. Ha még a gombokat is lecseréljük, igazán új köntöst kaphat, a lakás dísze lehet majd. Merjünk kísérletezni, vigyük bele az egyéniségünket, hogy vintage stílus, vagy inkább antik már csak rajtunk áll. Nézzünk körül az online piactéren, hiszen nemcsak egyedi fogantyúkra és gombokra, hanem csodás régi bútordarabokra is bukkanhatunk, amik csak arra várnak, hogy a saját ízlésünk szerint dekoráljuk őket.

A bejegyzés trackback címe:

https://euroastra.blog.hu/api/trackback/id/tr1515336598

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása