Közérdeklődésre számot tartó témák Internetes magazinja

EuroAstra Internet Magazin

Több mint 400 egészségügyi szakember vett részt az idei Mellünk Egészségéért Programon

2019. december 01. - EuroAstra

mellunk_egeszsegeert_program_3.jpgPécsen, Szegeden és Győrben rendezték meg idén 420 védőnő és egészségügyi szakember részvételével az Emlőrák Gyógyításáért Alapítvány és az AVON által elindított Mellünk Egészségéért Programsorozatot. A továbbképzés célja, hogy a résztvevők a frissen szerzett tudást átadják több ezer fiatal lánynak és nőnek, ezzel felhívva a figyelmüket a mellrák veszélyeire, kezelési lehetőségeire és az emlő önvizsgálat fontosságára. Ezen túl a vállalat a konferenciák alkalmával összesen 3 millió forint értékben adott át 85 mulázsbabát a 19 megyében dolgozó védőnőnek, illetve bemutatták a részvevőknek az AVON megbízásából készített új önvizsgálati kisfilmet, amely a 30 évvel ezelőtti verzió helyébe lép. 

A harmadik alkalommal elindított Mellünk Egészségéért Program célja, hogy kihasználva a védőnők és egészségügyi szakemberek kapcsolatrendszerét, felhívja a nők és lányok figyelmét az emlőrákra. Az egész napos ingyenes továbbképzésen a résztvevők megismerhették a lehetséges betegutakat az onkológiában, megtudhatták, miért van fontos szerepe az emlő önvizsgálatnak a mellrák felismerésében, vagy azt, hogy hogyan lehet segíteni emlődaganatos társuknak. Az elméleti tudásátadás mellett a gyakorlat is középpontba került: az AVON közel 3 millió forint értékben adott át 85 mulázsbabát 19 megye vezető védőnőinek és képviselőinek. A mulázsbabákkal a védőnők jobban szemléltetni tudják az emlő önvizsgálat lépéseit, valamint azt, hogy mire kell ügyelni a tapintásos vizsgálat során.

„Idén első alkalommal csak vidéki helyszínekre vittük el a programokat, hogy az ott élő védőnőkhöz és egészségügyi szakemberekhez is eljuthassunk. Hatalmas öröm volt számunkra, hogy a továbbképzések után rengeteg pozitív visszajelzést kaptunk. A jövőben kerekasztal-beszélgetések segítségével konkrét eseteket is tervezünk feldolgozni, hogy a résztvevők még többet tudjanak meg az emlőrákról, és hasznos tanácsokat oszthassanak meg egymással egy-egy eset kapcsán” – nyilatkozta a Mellünk Egészségéért Programról Dr. Drajkó Veronika, az Emlőrák Gyógyításáért Alapítvány elnöke.

„Hiszünk abban, hogy összefogással és a tudás átadásával tehetünk azért, hogy ne kelljen évente több mint 2000 nőt elveszítenünk ebben a betegségben. Kiváló megerősítés számunkra, hogy a támogatásunkkal elindított program már harmadik éve népszerű a védőnők és az egészségügyi szakemberek körében. A programsorozat mellett idén lehetőségünk volt mulázsbabákat vásárolni a védőnők számára. Ebben az évben egy régóta tervezett projektünk is megvalósult, készítettünk egy új emlő önvizsgálati filmet, ami érthetően és félelemkeltés nélkül foglalja össze a legfontosabb információkat a mellrákról. Ilyen film utoljára 30 éve készült, mára érthető módon elavulttá vált. A kisfilmünknek már most nagyon pozitív a visszhangja és reméljük a jövőben sok védőnő és egészségügyi szakember munkáját segíti majd” – tette hozzá Kósa Anita, az AVON Magyarország kommunikációs vezetője.

A Mellünk Egészségéért Programról további információ és a továbbképzés jövő évi időpontjai az alábbi honlapon érthetők el: www.mellunkegeszsegeert.hu. Az új edukációs kisfilm az emlőrákról pedig itt tekinthető meg: https://tinyurl.hu/UpxL/.

A bejegyzés trackback címe:

https://euroastra.blog.hu/api/trackback/id/tr3915326532

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása