Hírek, információk politika mentesen Magyarországról és a nagyvilágból.

Zsiga Melinda világbajnoki bronzérmével ismerkedhettek meg állami gondozott gyerekek

2019. november 09. - enigma.enigmaticus

unnamed_177.jpg20 állami gondozott gyermek töltött el egy különleges délutánt hétfőn a Camponában. Megcsodálták a Tropicarium egyedülálló növény- és állatvilágát, az emeleti éttermekben megvacsoráztak, az este pedig közös mozizással zárult. A programra Zsiga Melinda, egykori állami gondozott kislány, ma válogatott, világbajnoki bronzérmes kick-box versenyző is elkísérte őket.

 

Nagy izgalommal hagyta el a gyermekotthon ajtaját, és vágott bele a kalandos délutánba november 4-én 20 állami gondozott gyerek. Útjuk a Camponába vezetett, ahol indulásként a Tropicariumban töltöttek el pár órát, sokan közülük életükben először. A gyerekek — akik három különböző gyermekotthonból érkeztek, és szinte mindannyian az állami gondozottakból álló Lélekzuhany Gospel Kórus tagjai — lelkesen szaladtak egyik akváriumtól a másikig, hogy megcsodálhassák az egzotikus állatkert csodálatos állat- és növényvilágát. Ezt követően a bevásárlóközpont születésnapjára ideiglenesen kiállított süti és torta formájú szelfi installációkkal pózoltak, majd jóízűen megvacsoráztak az emeleti éttermekben. A záróprogram egy közös mozizás volt.

 

A gyerekeket Zsiga Melinda, egykori állami gondozott kislány, ma világbajnoki bronzérmes kick-box versenyző és edző is végigkísérte a programokon. Miközben saját történetéről és tapasztalatairól mesélt, a lelkes hallgatóságnak lehetősége volt kézbevenni, és közelebbről megvizsgálni világbajnoki bronzérmeit, amik közül a legfrissebbet mindössze egy hete, október végén szerezte a szarajevói világbajnokságon. Melinda a sportban találta meg az önterápiát és önkiteljesedést, éppen ezért remek példakép, inspirációt és motivációt nyújt a hozzá hasonló sorsú gyerekek számára, hogy minden élethelyzetből van kiút és jövő.

 

Az élménynapot a Campona és a Kuckó Önkéntes Program közösen szervezte. A Kuckó Önkéntes Program tevékenységének fő célja, hogy gyermekotthonokban lévő gyerekeknek programokat szervezzenek, inspirációt nyújtsanak, utat mutassanak, megkönnyítve ezzel számukra a társadalomba való beilleszkedést. Strényi Veronika, a kezdeményezés alapítója elmondta, hogy bár természetesen minden adomány fontos, ezek a gyerekek sokszor nagyobb hiányt szenvednek élményben, mint ruhában vagy élelmiszerben, ezért minden ilyen lehetőségnek örülnek. „A gyerekek többsége nem járt még a Tropicariumban, és moziba is csak nagyon ritkán jutnak el. Éppen ezért hatalmas boldogság számukra, hogy részesei lehettek ennek a napnak” — tette hozzá Veronika.

 

A Campona bevásárlóközpont 20. szülinapját ünnepli idén, ebből az alkalomból lepte meg a gyerekeket egy olyan felejthetetlen délutánnal, amilyenben a gyermekotthonban nevelkedőknek nem minden nap van része. „A gyerekek arcáról egész délután letörölhetetlen volt a mosoly, ami a legjobb visszaigazolás számunkra, hogy szükség van ilyen kezdeményezésekre. Adni jó, és sokszor az együtt töltött idő, az odafigyelés és a közös élmények jelentik a legnagyobb ajándékot. Számunkra erről szól az idei születésnap” —foglalta össze az esemény mottóját Voith Kinga, a Campona marketing igazgatója.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://euroastra.blog.hu/api/trackback/id/tr9815292446

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.