Közérdeklődésre számot tartó témák Internetes magazinja

EuroAstra Internet Magazin

AutoWallis: a harmadik negyedévben is erős értékesítési számok mindhárom üzletágban

2019. november 06. - EuroAstra

image4_36.jpgKözel ötödével növelte új-, és 56 százalékkal használt gépjármű eladásait az AutoWallis, miközben a Csoport a szolgáltatások terén is jó eredményeket mutatott fel az év első kilenc hónapjában. Az organikus növekedés a stratégiában meghatározott úton halad, miközben a társaság vizsgálja az akvizíciós lehetőségeket.

 

Az AutoWallis Nyrt. mindhárom üzletága (Nemzetközi disztribúciós, Belföldi disztribúciós, Autóipari szolgáltatói) növekedést ért el 2019. első három negyedévében, összemérve az előző év hasonló időszakával az összesített értékesítési darabszámokat, szervizórák számát és a kölcsönzési flottaméretet. Ormosy Gábor, az AutoWallis vezérigazgatója a társaság első kilenc havi adatai alapján elmondta, hogy a stratégia megvalósítása megfelelően halad, az organikus növekedésben további lehetőségek rejlenek, és az is látszik, hogy az AutoWallis piacait az uniós átlagot meghaladó növekedés jellemzi. A Csoport tevékenysége, hatékonysága, üzleti lehetőségei, értékteremtő képessége szempontjából Közép-Kelet-Európa és a Balkán tekinthető a tényleges működési területnek, ahol a jelenleg lefedett 14 közép-kelet-európai országban a régió piaci trendjeinek megfelelően üzletáganként eltérő mértékben ugyan, de jelentős növekedés volt az első kilenc hónapban. (Ugyanezen időszakban az új személygépjármű forgalomba helyezés bővülése 10 százalék volt a magyar piacon a DataHouse adatai szerint[1]). A növekedéshez hozzájárul, hogy az AutoWallis leginkább a prémium szegmensben van jelen, mely a releváns régió minden piacán belül növelte részarányát a személygépjármű-eladásokon belül. Ormosy Gábor kiemelte, hogy stratégiájukban olyan akvizíciókkal is számolnak, melyek az árbevételt és az eredménytermelő képességet tovább növelhetik.

Az AutoWallis Nemzetközi disztribúciós üzletága a tavalyi év első háromnegyedévével összehasonlítva 18,2 százalékkal több, összesen 1.551 darab új autót értékesített az idei első kilenc hónapban. A Belföldi disztribúciós üzletág az újautó-eladásait 17,5 százalékkal 2.332, míg a használt autó eladásait 55,7 százalékkal, 651 darabra növelte. Az Autóipari szolgáltatói üzletágon belül a szervizórák száma 16,6 százalékkal 37.943-ra, a gépjárműkölcsönzés kapcsán kalkulált flottaméret 9 százalékkal 592 darabra bővült. A bérleti események száma ugyan 2,2 százalékkal 19.177-re csökkent, de eközben a bérleti napok száma az átlagos bérleti esemény hosszának növekedésével párhuzamosan 12,4 százalékkal 108.619-re emelkedett.

 

image4_37.jpg

[1] Forrás: DataHouse Új személygépjármű Forgalombehelyezés elemzés – 2019. 1-9. hónap

image3_44.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://euroastra.blog.hu/api/trackback/id/tr7315280104

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása