Közérdeklődésre számot tartó témák Internetes magazinja

EuroAstra Internet Magazin

Az OMRON bemutatja az új CP2E sorozatú kompakt vezérlőjét – ahol az IoT és a kompakt alkalmazások találkoznak

2019. október 31. - EuroAstra

omron_q2v_3.jpgEzen kompakt PLC-t az adatgyűjtési megoldásokhoz és a berendezések közötti kommunikációhoz fejlesztették ki. A szélesebb hőmérséklet-tartomány a speciális alkalmazási területek esetén is nagyobb megbízhatóságról gondoskodik.

 

Megjelent az OMRON Corporation (székhely: Shimogyo-Ku, Kiotó. Vezérigazgató: Yoshihito Yamada) új, univerzális CP2E sorozatú PLC-je, amelyben ötvöződik a gépek vezérléséhez szükséges be/kimenetek, a kommunikáció és mozgás szabályozás kombinációja, így a kompakt gépekhez is fejlett automatizálást és IoT-csatlakoztathatóságot tud biztosítani.

 

A gyártóknak a folyamatok ésszerűsítésére van szüksége a gépek beállításától kezdve az üzemeltetésen át egészen a karbantartásig. A csatlakoztatott berendezések gyártó kapacitása - egyszerű fejlesztésekkel - válik elérhetővé, ami segíti a termelő és más iparágak termelékenységének és minőségének javítását. A kompakt gépeket használó vállalatoknak szintén hozzá kell tudni férni a gyártási adatokhoz, megjeleníthetővé kell tenniük a berendezések teljesítményét, valamint meg kell akadályozniuk a váratlan meghibásodásokat és a leállásokat is.

 

Az új CP2E sorozat költséghatékony lehetőséget kínál az IoT és a kompakt gépek összekapcsolásának megvalósítására, továbbá ezen PLC-k képesek összegyűjteni a gép teljesítményadatait, a szükséges információkat pedig tovább tudják adni a felsőbb szintű vállalatirányítási rendszer felé. Az előre elkészített funkcióblokkok csökkentik a programfejlesztéssel töltött időt, hozzájárulnak a standardizáláshoz és a minőség javításához. Így gyakorlatilag bárki számára lehetővé válik az összetett automatizálással működő gépek beállítása és kezelése, csökkentve ezáltal a programozásra, a tesztelésre, a hibakeresésre és a karbantartásra fordítandó időt. A széles üzemi hőmérséklet-tartomány ráadásul gondoskodik a megbízható működésről a nem termelő iparágakban működő gépek esetében is, ahol egyre nagyobb igény mutatkozik az automatizálási megoldásokra.

 

A CP2E teljes mértékben kompatibilis az Omron aktuálisan használt, korábbi vezérlőivel, például a CP1 sorozattal.

 

 

Főbb jellemzők:

 

  1. Megnövelt csatlakoztathatóság Ethernetes és soros eszközökkel

 

  • 2 Ethernet port Ethernet-switch funkcióval: felsőbb és terepi szintű - pl. kezelői terminál - csatlakoztathatósággal
  • Akár 3 soros port az opcionális modulok alkalmazásával: sokrétű, nyílt csatlakoztathatóság soros kommunikációval rendelkező eszközök irányába

 

  1. Kevesebb erőfeszítés a komplex gépek megértéséhez

 

  • OMRON funkcióblokkok pozicionáláshoz és szabályozáshoz
  • Egyszerűsített pozicionálás: 4 tengelyes pozicionálás lineáris interpolációval
  • Jelölés alapján történő pozicionálás egyetlen utasítás segítségével
  • PID-szabályozás automatikus paraméter hangolással a stabil hőmérsékletszabályozás érdekében

 

  1. Telepítés és hibátlan működés: megbízható megoldás minden környezeti feltétel mellett

 

  • Magasabb működési hőmérséklet a speciális alkalmazások megvalósításához
  • Akkumulátor nélküli működés az alacsonyabb üzemeltetési költségért
  • LED-es visszajelzéssel ellátott be-/kimeneti csatlakozók a gyors hibaelhárításhoz
  • A bithibák automatikus észlelése és helyreállítása a hatékonyság növelése és a processzorleállások elkerülése érdekében

 

Megjegyzés: A használatot megelőzően a felhasználói kézikönyvben olvassa el a telepítési környezettel kapcsolatos tudnivalókat és a megfelelő használatra vonatkozó óvintézkedéseket.

 

Azáltal, hogy az OMRON számos termékét bővíti IoT funkcióval, lehetővé teszi az intelligens gyártóüzemek gyorsabb létrehozását, ami kulcseleme az Omron „innovative-Automation” filozófiájának, s ez a termelékenység észrevehető javulását eredményezi.

A bejegyzés trackback címe:

https://euroastra.blog.hu/api/trackback/id/tr5015269598

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása