Közérdeklődésre számot tartó témák Internetes magazinja

EuroAstra Internet Magazin

ATTILA ÖRÖKÖSEI-A HUNOKTÓL AZ ÁRPÁD-HÁZIG

2019. október 15. - EuroAstra

attila_o_ro_ko_sei_1.jpg

A KIÁLLITÁS A NAGYKÖZÖNSÉG RÉSZÉRA 2019 OKTÓBER 16-TÓL LÁTOGATHATÓ!

A Magyar Természettudományi Múzeum új, időszaki kiállítása egy olyan, számunkra különös jelentőséggel bíró kutatás jelenlegi eredményeit mutatja be, amelyek a magyarság származás történetébe, egy nép kialakulásába és vándorlásába engednek bepillantást.

 

Régészeti adatok, antropológiai kutatások, genetikai vizsgálatok – vajon merre mutatnak? Lehet-e a tudományterületek adatai alapján rokonságot megállapítani az 5. század első felében Európa történelmében jelentős szerepet játszó nomád nép, a hunok, a 6. század szintén nomád avarjai és a 9. században megjelenő magyarok között? Eredetről, rokonságról, életmódról, szokásokról, hitvilágról árulkodnak a csontok az értő kérdezőnek – legyen ön is tanúja a válaszoknak!

 

Annyit tanulunk, tanultunk történelemből a régmúlt idők embereiről… Valószínűleg sokunk fejében ki is alakult róluk egy kép. De hogyan néztek ki valójában? Kiállításunkban a szemükbe tekinthet a látogató. Művészi és hiteles arcrekonstrukciók hozzák közelebb, teszik meghitt ismerőssé a mai Kecskemét környékén eltemetett 6. századi avar kagánt, a 10. századi honfoglaló magyart és az Árpád-ház fiát.

 

Kiállításunk sok kérdést felvet, sokat megválaszol, és sok esetben továbbgondolkodásra ösztönöz.

A bejegyzés trackback címe:

https://euroastra.blog.hu/api/trackback/id/tr4815216946

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása