Közérdeklődésre számot tartó témák Internetes magazinja

EuroAstra Internet Magazin

12.000 égi jelentést dolgoztak fel, titokban

2019. szeptember 16. - EuroAstra

2019. szeptember 19-én startol el az Epic Drama csatornán A kék könyv-projekt címre hallgató izgalmas új sorozat, amely az 50-es, 60-as években észlelt UFO-jelenségeket dolgozza fel, hivatalosan dokumentált anyagok alapján. Az Oscar®-díjas Robert Zemeckis által istápolt szériában olyan színészek működnek közre, mint a Trónok harca híres-hírhedt Kisujja, Aiden Gillen vagy a Vámpírnaplók sztárja, Michael Malarkey.

 

„Ez a sorozat felnyitja majd a szemeket” – Sean Jablonski, showrunner

 

De mit is rejtenek a kék könyv-projektre keresztelt akták?

Az amerikai légierő által dokumentált és alaposan körbejárt olyan megmagyarázhatatlan jelenségeket, melyek földönkívüli eredetűek lehetnek. Az 50-es, 60-as években számos ilyenre akadt példa, és felmerül a kérdés, hogy ugyan miért pont a Földet látogatnák meg az idegenek? A légierő egyik tábornokát alakító Neal McDonough (Amerika Kapitány: Az első bosszúálló) szerint nyilvánvalóan azért, hogy megnézzenek egy Red Sox-meccset.  David O’Leary, a sorozat kitalálója ennél filozofikusabb válasszal állt elő: „Szerintem az univerzum tele van élettel, és minden élőlény kíváncsi arra, hogy más civilizációk vajon milyen válaszokkal rendelkezhetnek az élet nagy kérdéseire.”

 

Olyan lesz ez a széria, mint egy új X-akták?

Igen is, meg nem is. Az igazságot kereső, eget kémlelő témaválasztást tekintve mindenképp, ugyanakkor Sean Jablonski, a sorozat showrunnerének elmondása szerint „A kék könyv-projekt 100%-ban valós eseményekre, nyilvánosságra hozott riportokra épül, amelyek önmagukban is lebilincselők, és megannyi kérdést vetnek fel.” Az alkotógárdához tanácsadóként csatlakozott dr. J. Allen Hynek (a professzor, aki anno a titkos projektet vezette és akit Aidan Gillen alakít) két fia, Joel és Paul Hynek, akik apjuk terepmunkájának hitelességéért és jellemének pontos ábrázolásáért felelnek. De maga Aidan Gillen is átfogóan tanulmányozta dr. Hynek régi feljegyzéseit. A professzor szkeptikus hozzáállással vállalta el a rá bízott feladatot, amelyet aztán a következő kijelentéssel zárt: „Az UFO-jelenség valódi”.

 

Michael Malarkey a légierő egyik pilótáját játssza, aki azt a parancsot kapja, hogy dr. Hynekkel közösen járjon végére az égi jelenségeknek. Kettejük közül ő a pragmatikusabb, parancskövető típus, aki minden ügyet minél előbb le akar zárni, Hynek viszont nem engedi el egykönnyen az eseteket. Az X-aktákkal ellentétben azonban ezúttal nem a hit és szkeptikusság ütközik, hanem az egyéniségből, munkamódszerekből fakadó különbségek.

 

A tévésorozat számos drámai fordulattal rendelkezik, és ehhez nagyszerű karaktereket hívtunk életre. A lehető legjobb történeteket szerettük volna elmesélni úgy, hogy a látványelemekből sem veszünk vissza. Nagyszerű effektusbrigádunk van, és minden epizód mutat remekül kivitelezett trükköket – árulta el Sean Jablonski. És valóban, elég csak egy pillantást vetni a bevezető epizódban látható repülős üldözéses jelenetekre!

 

A széria az 50-es években játszódik, no de reflektál-e napjainkra?

A bizalom, az ösztön, az összeesküvések, a titoktartás, a valódi- kontra álhírek témájában feltétlen. Dr. Hyneket a légierő gyakran utasította, hogy a kedélyek megnyugtatására adjon valószerű fedő történeteket. „Az én karakterem feladata, hogy A kék könyv-projekt ne kerüljön a nyilvánosság elé. Ha az emberek tudnának a dologról, az óriási gondokat okozna az országnak és a világnak” – mondta Neal McDonough, aki kijelentette, hogy gyerekeivel közösen ül a tévé elé, jól kitárgyalni a látottakat.

 

A projekt megdöbbentően sok, nagyjából 12.000 különböző jelentést dolgozott fel, és mindezt titokban. A megmagyarázhatatlan eseményeket mind különböző emberek mondták el, köztük pilóták, repülőgépirányítók és más olyan szakemberek, akik értik a dolgukat. A zárolás alól nemrégiben feloldott titkok szeptember 19-től minden csütörtök este 21:00-kor érkeznek az Epic Drama csatornára.

 

https://www.youtube.com/watch?v=773AbgXyxfA

https://epicdrama.hu/

 

Lantai József

A bejegyzés trackback címe:

https://euroastra.blog.hu/api/trackback/id/tr415066936

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása