Közérdeklődésre számot tartó témák Internetes magazinja

EuroAstra Internet Magazin

Magyar befektetésből kaphatnak lendületet az agrárinnovációs startupok

2019. július 22. - EuroAstra

innovacio-800.jpgA nemzetközi piacra lépés előtt álló hazai agrárstartupok mutatkoztak be a befektetői alapok és az agrárvállalatok szakembereinek a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Design Terminal legutóbbi közös rendezvényén – közölte a NAK az Agro Naplóval.

 

A NAK és a Design Terminal együttműködése az ígéretes belföldi startupok és a befektetők összekapcsolásával folytatódik a sikeres márciusi innovációs ötletversenyt követően. A mostani rendezvény az első lépése egy hosszú távú agrárinnovációs programnak, melynek célkitűzése, hogy a NAK összefogja és lendületbe hozza az induló innovatív agrárvállalkozásokat. Ezzel a hazai agrárszakemberek utánpótlásának biztosításához is hozzá kíván járulni az agrárkamara.

Éder Tamás, a Bonafarm PR és vállalati kapcsolatok igazgatója, a NAK alelnöke a rendezvényen elmondta: az agrárium, illetve az élelmiszergazdálkodás egy új technológiai robbanás előtt áll, amelyben kiemelt szerep jut a startupoknak. A most bemutatott hat magyar vállalkozásból három jelenleg Hollandiában fejleszt és holland termelőkkel dolgozva értékeli terméke működését. Kulcsfontosságú a hazai agrárium szempontjából, hogy ezek a nagy növekedés előtt álló innovatív vállalkozások Magyarországon találjanak befektetőket, valamint olyan nagy termelői partnereket, akikkel terméküket tesztelhetik, az alkalmazhatóságot értékelhetik, továbbá a tapasztalatok alapján dolgozhatnak a fejlesztéseken.

Bemutatkozott a rendezvényen a tejgazdaságok és a húshasznú állományok egészségi állapotát, viselkedését és ,,jólétét” (animal welfare) folyamatosan digitális megfigyelés alatt tartó rendszert fejlesztő Moonsyst. A szarvasmarha-mérlegelést forradalmasító Agroninja; a fekete katonalégy lárvájával az ipari rovartenyésztés elterjesztésén dolgozó Agroloop. Továbbá a Serket szoftvergyártó cég, amely segít a gazdálkodóknak, hogy automatikusan nyomon követhessék állatállományukat, megoldásukkal jelentősen csökkentve a globális antibiotikum felhasználást. Az éttermeknek egész évben kiemelkedő minőségű fűszernövényeket, ehető virágokat, gyógynövényeket kínáló bedrock.farm – mutatkozott be -, amely beépített szenzorokkal folyamatosan kontrollált, állandó körülményeket biztosít a növények számára. Továbbá a zöldség- és gyümölcstermesztést a lakásban elterjeszteni kívánó, tápfolyadékos módszert alkalmazó Growberry-t is megismerhették az érdeklődők.

A NAK tudásbázisa és az agrárszektor egészére kiterjedő vállalati kapcsolatrendszere révén a startupok működő gazdaságokban próbálhatják ki termékeiket. Így közvetlen visszajelzést kaphatnak a gazdáktól, valamint a termékfejlesztés megkönnyítheti a befektetők és a startupok közti gyors és eredményes együttműködést. A Design Terminal az üzleti tehetséggondozásban, illetve a vállalkozói kultúra széles körű terjesztésében, valamint az innovációs ökoszisztéma fejlesztésében vállalt szerepet. Az innovációs ügynökség a legígéretesebb agrárinnovációs startupok és az agrárszektorban hosszú távú fejlődés lehetőségét látó befektetők összekapcsolásában is közreműködik. 

Az eseményen a befektetői oldalról az Arete befektetési Zrt., a Bonitás Befektetési Alapkezelő Zrt., a Hiventures Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt., az iEurope Capital Kft., a Solus Capital Kockázati Tőkealap-Kezelő Zrt. és a Széchenyi Tőkealap-kezelő Zrt. képviselői vettek részt – tartalmazza a tájékoztatás.

forrás: https://agronaplo.hu/hirek/magyar-befektetesbol-kaphatnak-lenduletet-az-agrarinnovacios-startupok

A bejegyzés trackback címe:

https://euroastra.blog.hu/api/trackback/id/tr5314972132

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása