Húsvétkor a Nosalty receptjei valósággal letarolták az egész országot és a 10,3 millió oldal-letöltésnek köszönhetően az idén tízéves online gasztromagazin Magyarország negyedik leglátogatottabb platformja lett.
Hány napnyi receptvideót néztek meg az ünnepi időszak alatt az olvasók?
Hogyan lett Vas megye tiszteletbeli „új neve” a Kalácsok földje, vagy Heves megye a Sonkakirály? Többek között ez is kiderül a Nosalty látványos infografikájából, illetve azokból az érdekes statisztikai adatokból, amelyeket most a népszerű portál elénk tár.
A Central Digitális Médiához tartozó, piacvezető receptoldal és gasztromagazin különleges húsvéti rekordokkal büszkélkedhet, hiszen az ünnepi héten naponta átlagosan több mint 350 ezer egyedi látogató nézte meg, és a Digitális Közönségmérési Tanács adatai alapján (forrás: DKT Gemius - 15+ belföldi közönség) összesen mintegy 10,3 millió oldalletöltést generáltak az oldalon. A videós tartalmak is népszerűek voltak, összesen 3600 órányi receptvideót néztek meg a látogatók. Eközben 367 ezer alkalommal kerestek rá valamilyen sonkareceptre, 479 ezerszer szerettek volna minél többet kihozni a húsvéti tojásból és 182 ezerszer töltöttek le kalácsrecepteket.
„Az összes nagy ünnepünk alkalmával jó látni és remek érzéssel tölti el a szerkesztőséget, hogy a mindennapi főzésen túl, amikor együtt vannak a családok, vagy közösen esznek, akkor is a Nosalty az első számú gasztro-oldal. Nálunk az olvasó az első, bármelyik platformon is keres, legyen az desktop, mobil, social vagy alkalmazás, mi receptekkel, tippekkel, trükkökkel és videós tartalmakkal segítünk minden korosztálynak. Ettől piacvezető a maga szegmensében a Nosalty!” – nyilatkozta Krankovics Béla, a Nosalty termékmenedzsere, aki azt is hozzátette, hogy hetvenezer mobilapplikáció-
S hogy az egyes megyékben mi volt a legnépszerűbb ételtípus?
Jász-Nagykun-Szolnok megyéből szinte minden második recept valamilyen finom sütemény leírását tartalmazta, míg Heves megyében a sonka (24%) Fejérben pedig a tojás tarolt (27%), kalácsra pedig arányaiban Vas megyében voltak a legkíváncsiabbak a húsvétra készülődők. A húsvét növekedést hozott a gasztro tematikának, és a Nosalty tovább erősítette gasztropiaci vezető pozícióját: a szegmensen belüli exkluzív elérése 45% lett. Húsvét hétfőn kétszer annyi egyedi látogató böngészte a Nosaltyt, mint a piac második helyezett oldalát.
A receptek mellett idén is népszerűek voltak a magazinos tartalmak.
A felhasználók kíváncsiak voltak a húsvéti Nagyiprojekt különkiadásra, Lajos Marival (https://www.nosalty.hu/
A legnépszerűbb húsvéti receptek 2019-ben (forrás: Nosalty.hu saját adatok)
Foszlós kalács húsvéti sonkához: https://www.nosalty.hu/recept/
Kaszinótojás: https://www.nosalty.hu/recept/
Húsvéti sárgatúró: https://www.nosalty.hu/recept/
Mézes krémes: https://www.nosalty.hu/recept/
Húsvéti vendégváró őzgerinc: https://www.nosalty.hu/recept/
Répatorta: https://www.nosalty.hu/recept/
Húsvéti pástétom: https://www.nosalty.hu/recept/
Kókuszgolyó a legegyszerűbben: https://www.nosalty.hu/recept/
Boston krémes szelet: https://www.nosalty.hu/recept/
A legfinomabb - de egyszerű - omlós sajtos rúd: https://www.nosalty.hu/recept/
Lantai József