Közérdeklődésre számot tartó témák Internetes magazinja

EuroAstra Internet Magazin

MINDEN, AMIT TUDNIA KELL AZ EURÓPAI ÉLELMISZER-CSÚCSTALÁLKOZÓRÓL (2019. MÁRCIUS 16–19.)

2019. február 27. - EuroAstra

image3_33.jpgSzlovénia az elmúlt években haladást ért el, és mind a csodálatos, mind a kiváló borok iránti érdeklődést és láthatóságot szerez. A gasztronómia  az egyik legfontosabb turisztikai termék  az általános idegenforgalmi stratégiában,  és nagyban hozzájárul a fő cél eléréséhez - a hozzáadott érték növeléséhez.

A régió legfontosabb élelmiszer-eseménye,  az Európai Élelmiszer-csúcstalálkozó - amelyet  korábban Ljubljana Gourmet Cup néven ismertek - bővült. Ma van kötve egy speciális küldetése, hogy lesz a  legfontosabb európai gasztronómiai rendezvény, és egy  egyedülálló platform, amely hozzájárul, hogy kialakuljon az  a fenntartható európai jövő. Keresztül egy külön gasztronómiai identitás kialakítását, segíti-elősegíti Szlovénia fontos gasztronómiai régió és Ljubljana meghatározását mint kulináris tőkét.

2019. március 16. és 19. között Szlovénia, amely az európai földrajzi helyek és kultúrák kereszteződésénél fekszik, az Európai Élelmiszer-csúcstalálkozón fog megjelenni, amely a kulináris világ inspiráló történeteit egyesíti.

Miért érdemes az Európai Élelmiszer-csúcstalálkozót meglátogatni, és ki fogja látni?

Március  16-án , szombaton, az Európai Élelmiszer-csúcstalálkozó, a  Visit Ljubljana  és a  Gourmet Ljubljana  márkával együtt megnyitja az Open Kitchen , az Alpok napsütötte oldalán a legnépszerűbb élelmiszerpiac első premierjét . A Gourmet Ljubljana Crawl-ban  is részt vehetnek az étel és a bor ismerősei, és  a Ljubljana főszakácsai által inspiráló ételeket fogyaszthatnak   Március  17-én , vasárnap, a tevékenységek fő része a Krvavec síközpontban kerül megrendezésre  ,  ahol a Gourmet on Snow résztvevői  a legjobb szlovén és külföldi szakácsok ízlését kóstolhatják meg. Ezt követi az ötcsillagos  I FEEL SLOVENIA kötélpálya vacsora,  ahol a vacsorát a Kamnik-Savinja-Alpok hegycsúcsai között ízletes kalandra fogják kezelni   A Jezeršek Catering  és a  Gostilna Krištof Étterem  figyelmes szeme alatt híres szakácsok  kényeztetik vendégeiket kulináris remekműveikkel. 

Az Európai Élelmiszer-csúcstalálkozó csúcsai  március 18-án , hétfőn kerülnek megrendezésre , amikor a  konferencia  és a  tapasztalat vacsora  kerül megrendezésre  Az idei konferencia fő témája, az  „Élelmiszer - Az európai kultúrák és nemzetek fenntartható identitása felé vezető híd” , amelyet az STB szponzorál, az  Ana Roš  és a konferencia igazgatója,  Petrini Andrea közösen  tartják. számos kulináris projekt és a gasztronómia egyik legbefolyásosabb személyisége. Az idei év kiemelkedő eseményei a legjobb szlovén séf, Ana Roš (Hiša Franko),  Riccardo Camanini  olasz kulináris virtuóz  ( Lido 84, Olaszország)  és  Luka Košir  (Gostišče Grič) által szervezett  ismételt  tapasztalat vacsora  Szlovénia egyik leginkább kreatív séfje és  az Európai Gasztronómiai Régió 2021 nagykövete. 

A rendezvénysorozat döntője március 19-én , kedden , a Krvavec sípályán kerül megrendezésre  . A nap az Argeta Exclusive gourmet reggelivel kezdődik,  melyet  Luka Košir főszakács ad ki  . A síelők, snowboardosok, borászok és gasztroszakértőket megteszi a lejtők és versenyeznek az arany a  Audi Gourmet Cup  míg Krvaveci terasz ad otthont  Gourmet Snow  ahol a látogatók kap lehetőséget, hogy próbálja meg alkotásai mesterszakácsok kíséretében finom borok. A nap egy après-ski partival zárul.

A szlovén turisztikai testület aktívan részt vesz a projektben

„Örülök, hogy Szlovénia olyan gasztronómiai szakterületen van, mint a híres szakemberek, mivel ez egyértelműen azt mutatja, hogy az országot már a kulináris csomópontként ismerik el és észrevették. A nemzetközi kulináris szakértők és szakácsok mellett az Európai Élelmiszer-csúcstalálkozón a legjobb szlovén szakácsok is szerepelnek, köztük Ana Roš. Ez az esemény a Szlovénia egyik mérföldköve, amely a valódi és figyelemre méltó ötcsillagos kulináris élményt nyújtó rendeltetési helyének megteremtését jelenti. Ezért a szlovén idegenforgalmi testület a Ljubljana Visit és más kulcsfontosságú partnerekkel együtt ismét részt vesz ebben a projektben, amelynek célja, hogy Európa legfontosabb élelmiszer-eseményévé váljon, és ezzel egyidejűleg megvalósítja fenntartható elkötelezettségét Szlovéniában. Az olyan eredmények, mint a szakácsok rangsorolása különböző listákban, Gault & Millau , az étteremvezető, az Európai Gasztronómiai Régió 2021-es jelölése,  és végül, de nem utolsósorban az olyan események, mint az Európai Élelmiszer-csúcstalálkozó, hozzájárulnak Szlovénia fejlődéséhez és promóciójához, mint olyan egyedülálló élmények földjévé, amelyek alkalmasak még a legigényesebb vendég. A gasztronómia létfontosságú elem, amely kiegészíti minden olyan turisztikai ajánlatot, amelyet hitelesnek, különlegesnek és kizárólagosnak tartunk. És ez egy gasztronómia, amely rengeteg lehetőséget és kihívást kínál az innovatív, személyre szabott termékek számára, amelyek elkülönítenek minket a többi célállomástól ”- mutatott rá Maja Pak, Msc, a Szlovén Idegenforgalmi Közösség igazgatója.

A bejegyzés trackback címe:

https://euroastra.blog.hu/api/trackback/id/tr9614653831

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása