Közérdeklődésre számot tartó témák Internetes magazinja

EuroAstra Internet Magazin

MI TÖRTÉNT A ZENEIRODALOMBAN HATVAN ÉV ALATT? Kocsis bérlet 3.

2019. január 23. - EuroAstra

2018_09_25_mnf_hargitay_oliver_12.jpgFoto: Hargitai Olivér

A magyar közönség által is jól ismert világhírű karmester, Sylvain Cambreling vezényli az 1775 és 1834 közötti hatvan évben keletkezett három remekművet bemutató koncertet január 24-én a MÜPA Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermében. Mozart, Beethoven és Berlioz darabjai csendülnek majd fel.

Sylvain Cambreling neves európai és japán zenekarok, operaházak zeneigazgatójaként tevékenykedett az elmúlt évtizedekben, a 2018–2019-es évadtól pedig a Hamburgi Szimfonikusokat vezeti. A karmester Nemzeti Filharmonikusokkal közös koncertjén először Mozart Lucio Silla című operájának nyitánya csendül majd fel, majd az oroszlánkörmeit próbálgató, de masszív zenekari tömbjeiről és vaskos humoráról már jól felismerhető ifjú Beethoven hangját hallhatjuk. A francia dirigens végül hazájának egyik legjelentősebb 19. századi szerzőjének, Berlioznak művét vezényli, mely az irodalmat és zenét határtalan fantáziával összekapcsoló, vérbeli romantikus szimfónia. A Paganini ösztönzésére született burkolt brácsaversenyben a Berlini Filharmonikusok első szólóbrácsása, Szűcs Máté lesz közreműködő.

Mozart Lucio Silla – nyitány

Beethoven I. szimfónia (C-dúr), op. 21

Berlioz Harold Itáliában, op. 16

Közreműködik:

  • Sylvain Cambreling karmester
  • Szűcs Máté brácsa
  • Nemzeti Filharmonikus Zenekar

A bejegyzés trackback címe:

https://euroastra.blog.hu/api/trackback/id/tr4014581424

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása