Közérdeklődésre számot tartó témák Internetes magazinja

EuroAstra Internet Magazin

Könnyebbé válik a nitrát adatszolgáltatás

2019. január 14. - EuroAstra

farmland-768603_1920-fb-800_1.jpgA nitrátérzékeny területen gazdálkodóknak, valamint minden háztartási igényt meghaladó állattartást végzőnek az előző évi trágyázásra, trágya felhasználásra vonatkozó tevékenységével kapcsolatosan adatot kell szolgáltatni. A háztartási igényt meghaladó állattartás vegyes állattartás esetében összesen 5 számosállat/ingatlan, baromfi esetében 3 számosállat/ingatlan.

A szervestrágya keletkezéséhez, felhasználási lehetőségeihez nyújthat segítséget az „ÁTLAGLÉTSZÁM ÉS TRÁGYATÁROLÓ” excel számoló segédlet (58 KB), mely a vizek mezőgazdasági eredetű nitrátszennyezéssel szembeni védelméhez szükséges cselekvési program részletes szabályairól, valamint az adatszolgáltatás és nyilvántartás rendjéről szóló 59/2008. (IV. 29.) FVM rendelet által meghatározott értékeket veszi alapul.

A segédlet tájékoztató jellegű, amennyiben használata során eltérést tapasztalható, úgy minden esetben a jogszabályban foglaltak a mérvadók - teszi hozzá a kamara.

A bejegyzés trackback címe:

https://euroastra.blog.hu/api/trackback/id/tr7214559068

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása