Közérdeklődésre számot tartó témák Internetes magazinja

EuroAstra Internet Magazin

Optimisták a gazdasági trendek kapcsán a hazai cégvezetők

2018. november 30. - EuroAstra

index_237.jpgA magyar gazdaság további növekedésére számít a hazai vállalatvezetők kétharmada - állapítja meg a legfrissebb EY Tőkebizalmi Barométer. A 45 országban több mint 2600 döntéshozó körében végzett felmérés szerint a világgazdaság is bővülni fog, a kedvező üzleti környezet pedig fellendíti a tranzakciós piacot a következő 12 hónapban.

 

A hazai gazdaság teljesítményét tekintve optimisták a magyar vállalatvezetők, 66 százalékuk bővüléssel számol és mindössze 5 százalékuk vár visszaesést. A világgazdaság növekedési lehetőségeivel kapcsolatban is derülátók a megkérdezettek, tízből kilenc válaszadó pozitívan ítéli meg a kilátásokat.

 

A stabil üzleti környezet az összeolvadási és felvásárlási (M&A) piacra is kedvező hatással lehet. A magyar cégvezetők 86 százaléka növekvő számú akvizícióra számít a következő egy évben. A legnépszerűbb befektetési célországnak hazánk mellett az Egyesült Királyság, Franciaország és Olaszország számít a kutatás alapján.

 

A magyar cégek növekedését leginkább a digitális átalakulással járó kihívások (29%) és a megfelelő tudású és tehetségű munkaerő hiánya akadályozza (27%) a válaszadók szerint. Utóbbi területen az alkalmazottak új technológiákra vagy üzleti modellekre való átképzése jelenti a legnagyobb feladatot a cégvezetőknek. „Ma azok a vállalkozások a legvonzóbbak a befektetők számára, amelyek lépést tudnak tartani a technológiai fejlődéssel. Ezért többek között azoknak a cégtulajdonosoknak is érdemes megkezdeniük folyamataik automatizálását és kollégáik fejlesztését, akik akár rövid- vagy középtávon tervezik, hogy eladóként megjelennek a tranzakciós piacon” – emelte ki Rencz Botond, az EY vezérigazgatója.

 

Az EY adatai rávilágítanak, hogy bár a magyar vállalatok is feszülten figyelik a Brexit körüli tárgyalások kimenetelét, a szabályozási és geopolitikai bizonytalanságok a globális átlagnál kevésbé aggasztják őket (30 – 46 %).

 

A bejegyzés trackback címe:

https://euroastra.blog.hu/api/trackback/id/tr3414401790

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása