Közérdeklődésre számot tartó témák Internetes magazinja

EuroAstra Internet Magazin

A WIZZ AIR TOVÁBB BŐVÍTI BUDAPESTI HÁLÓZATÁT 1 ÚJ REPÜLŐGÉP, 2 ÚJ ÚTVONAL, HETI 11-GYEL TÖBB BUDAPESTI JÁRAT 2019-BEN

2018. november 25. - EuroAstra

beszallokartya1.jpgA Wizz Air, Közép- és Kelet-Európa diszkont légitársasága és Magyarország hazai légitársasága  bejelentette, hogy egy új repülőgép érkezésével, 2 új útvonal indításával London Gatwick és Oslo irányába, valamint 3 népszerű útvonal járatsűrűségének megemelésével tovább bővíti budapesti hálózatát. A jövő évben a WIZZ összesen heti 17 járatindítással bővíti budapesti menetrendjét, amellyel a magyar fővárosból elérhető 2019-es kapacitása 6 millió utas fölé emelkedik – ez éves szinten 8%-os növekedésnek felel meg.

 

Az új Airbus A321 2019 márciusában csatlakozik a Wizz Air budapesti flottájához, ami közel 120 millió dolláros* befektetést jelent a WIZZ részéről Magyarországon, és 42 újabb közvetlen helyi munkahelyet teremt a légitársaságnál. A Budapesten szolgálatba álló, valamint a korábban bejelentett, 2018 decemberében Debrecenbe érkező Airbus A321-es repülőgéppel a Wizz Air magyarországi flottája 16 tagúra növekszik, ebből 14 a budapesti, 2 pedig a debreceni bázison teljesít majd szolgálatot. A flottabővítés éves szinten 8%-kal növeli a Wizz Air magyarországi kapacitását, ami részben új útvonalak indításának, részben a népszerű meglévő járatok gyakoriságának növekedésének köszönhető.

 

A Wizz Air legújabb útvonala 2019 márciusától naponta közlekedő járattal köti össze Budapestet a London Gatwick repülőtérrel, amely az Egyesült Királyság második legforgalmasabb légikikötője a London Heathrow után. 2019 áprilisában a Wizz Air újabb útvonalat indít Oslóba, Norvégia hegyek és a tenger által körülölelt fővárosába, amely újító építészeti stílusával folyamatosan újrateremti önmagát. Az izgalmas új úticélokon túl a WIZZ megnöveli 3 budapesti járatának sűrűségét, válaszul az alacsony viteldíjai iránt tapasztalt jelentős keresletre.  Frankfurtba, Tel-Avivba és Szentpétervárra akár heti 6-tal több járat indul majd Budapestről.

 

Magyarország hazai légitársaságaként a Wizz Air két magyarországi bázisról, Budapestről és Debrecenből üzemeltet járatokat összesen 14 repülőgéppel. A légitársaság 2018 végéig több mint 5 millió utast szállít Magyarországról induló és az országba érkező járatain, ami meghaladja bármely más légitársaság egy év alatt valaha elért magyarországi forgalmát, és évi 20%-os növekedést jelent. A legfrissebb adatok szerint a légitársaság tevékenysége közvetetten több mint 3800 munkahely megteremtését támogatja** 2018-ban.

 

A WIZZ immár 83 útvonalat kínál Magyarországról, ezzel 31 országgal köti össze Budapestet és Debrecent. Az új útvonalakra megkezdődött a jegyek értékesítése, melyek már 9190 forinttól*** foglalhatók a wizzair.com weboldalon.

 

A WIZZ AIR LEGÚJABB ÚTVONALAI BUDAPESTRŐL

 

Útvonal

Indulási napok

Indulás

Viteldíj***

London Gatwick, Egyesült Királyság

naponta

2019. március 31.

9190 forinttól

Oslo, Norvégia

hétfő, szerda, péntek, vasárnap

2019. április 5.

9190 forinttól

 

 

MEGNÖVELT JÁRATSŰRŰSÉG BUDAPESTRŐL

 

Útvonal

Heti járatszám

Indulás

Frankfurt

10 (7 helyett)

2018. március

Tel-Aviv

12 (10 helyett)

2018. március

Szentpétervár

5 (4 helyett)

2018. március

 

Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója elmondta: "A mai bejelentéssel a Wizz Air tovább erősíti vezető pozícióját Magyarországon. A budapesti flottához csatlakozó új, csúcstechnológiát képviselő repülőgép nem pusztán új úticélokat és népszerű útvonalaink járatsűrűségének növekedését jelenti, de további helyi munkahelyeket is teremt a légitársaságnál és üzleti partnereinknél, valamint stimulálja a helyi turizmust és a vendéglátóipart. Magyarország hazai légitársaságaként a Wizz Air továbbra is erősen elkötelezett Magyarország iránt, és egyre több magyar ügyfélnek biztosít mind változatosabb lehetőségeket a megfizethető utazásra."

 

A bejegyzés trackback címe:

https://euroastra.blog.hu/api/trackback/id/tr3114387562

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása