Közérdeklődésre számot tartó témák Internetes magazinja

EuroAstra Internet Magazin

Martin Šonka megszerezte Csehország első Red Bull Air Race világbajnoki címét

2018. november 23. - EuroAstra

sonka.jpgMartin Šonka megszerezte Csehország első Red Bull Air Race világbajnoki címét. Pályafutásának első világbajnoki címét szerezte meg Martin Šonka a Red Bull Air Race 2018-as szezonzáró futamán. Ő egyben a verseny történetének első cseh világbajnoka.

 

Az amerikai Forth Worth-ben, a Texas Motor Speedway-en rendezett finálén az összesített pontverseny második helyezettje az ausztrál Matt Hall lett, az amerikai Michael Goulian pedig a dobogó harmadik fokára állhatott fel. Kirby Chambliss az utolsó állomáson dobogós helyezést ért el, a texasi pilótának több, mint 20 000 helyi néző szurkolt a lelátókról.

 

Sorozatban másodjára állt a mindent eldöntő utolsó futam központjában Martin Šonka. Tavaly a cseh ász szinte már látta maga előtt a bajnoki címet, ám az végül kicsúszott a kezei közül. Fort Worth-ben Goulian indult a tabella éléről, de motorproblémái miatt Šonkával került szembe a legjobb 8 között. Az amerikai két büntetőt szerzett, és ezzel a cseh pilótáé lett a fölény. Šonka a legjobb 4 között Hall-lal mérkőzött meg, Kirby Chambliss és a brit Ben Murphy mellett. Hall 53.100 másodperces időt repült, Šonkát ezután erős déjà vu érzés fogta el. Ám a cseh pilóta ezúttal nem roppant meg a lélektani helyzet súlya alatt, hibátlan kört repült, és 52.796 másodperces idejével megszerezte a világbajnoki címet.

 

„Az idei finálé teljesen máshogy alakult, mint a tavalyi, és ez az eddigi legnagyobb sportteljesítményem. Azt sajnálom, hogy Mikey (Goulian) nem repült a legjobb 4 között, de egy csodálatos verseny volt, és úgy gondolom, mindenki élevezte, főleg a cseh szurkolók” – mesélte mosolyogva Šonka, aki hihetetlen módon tornázta fel magát a 2018-as szezonban azután, hogy az első két futam során kizárták. „Sikerült tiszta fejjel teljesítenem az utolsó repülést. Hallottam, hogy Matt (Hall) szuper időt ért el, úgyhogy tudtam, hogy oda kell tennem magam, nincs helye büntetőknek, hibáknak, és mindez sikerült. Nem is lehetnék ennél boldogabb.”

 

A Texas Motor Speedway-en rendezett díjátadón legalább olyan hangosan éljeneztek a futamon harmadik helyen végzett texasi származású Chambliss-nek, mint a győztes Šonkának és a második helyezett Hall-nak. A világbajnoki trófea átadásánál Hall és Goulian pezsgővel áztatta Šonkát a szezon legnagyobb ünnepségén.

 

Master Class eredmények, Fort Worth 2018:

1. Martin Šonka (CZE), 2. Matt Hall (AUS), 3. Kirby Chambliss (USA), 4. Ben Murphy (GBR), 5. Joshide Muroja (JPN), 6. Mika Brageot (FRA), 7. Juan Velarde (ESP), 8. Michael Goulian (USA), 9. Nicolas Ivanoff (FRA), 10. François Le Vot (FRA), 11. Pete McLeod (CAN), 12. Petr Kopfstein (CZE), 13. Matthias Dolderer (GER), 14. Cristian Bolton (CHI)

 

A 2018-as Red Bull Air Race Világbajnokság eredményei:

1. Martin Šonka (CZE) 80 pont, 2. Matt Hall (AUS) 75 pont, 3. Michael Goulian (USA) 73 pont, 4. Mika Brageot (FRA) 41 pont, 5. Joshide Muroja (JPN) 40 pont, 6. Kirby Chambliss (USA) 34 pont, 7. Ben Murphy (GBR) 29 pont, 8. Pete McLeod (CAN) 27 pont, 9. Juan Velarde (ESP) 24 pont, 10. Nicolas Ivanoff (FRA) 22 pont, 11. François Le Vot (FRA) 22 pont, 12. Matthias Dolderer (GER) 17 pont, 13. Petr Kopfstein (CZE) 16 pont, 14. Cristian Bolton (CHI) 12 pont

 

www.redbullairrace.com

https://www.facebook.com/redbullairrace

https://www.instagram.com/redbullairrace

https://www.youtube.com/user/Redbullairrace

 

Lantai József

A bejegyzés trackback címe:

https://euroastra.blog.hu/api/trackback/id/tr4314384522

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása