Közérdeklődésre számot tartó témák Internetes magazinja

EuroAstra Internet Magazin

Héttorony Fesztivál!

2018. november 07. - EuroAstra

ttor.jpgToronymagasan a legjobb világ- és népzene Makovecz Imre tereiben. Határon innen és túl 14 Zengő Ház! 80 művész, 10 kiállítás, 16 koncert, táncház és fényfestészet!

 

Idén november 7. és 20. között rendezik meg a Héttorony Fesztivált, amely a legjobb világ- és népzenéit viszi el Makovecz Imre tereibe. A programsorozat 10 városban, 14 helyszínen várja az érdeklődőket határon innen és túl - Budapest, Csíkszereda, Kolozsvár, Szigetvár, Kakasd, Paks, Csenger, Nagygéc, Tokaj, Bak -, amely november 20-án, Makovecz Imre születésnapján egy ünnepi koncerttel zárul.

 

A fesztivál küldetése, a hazai népzene és világzene kiemelkedő művészei a szomszédos országok magyarságához is eljussanak, valamint a zene és építészet szerves kapcsolatára ráirányítsák a figyelmet. A koncertek mellett Makovecz Imre szellemiségét idéző életművét és annak hatásait bemutató kiállításokkal, szakmai beszélgetésekkel, fényfestéssel várják a közönséget.

 

A fellépők között szerepel a Borbély-Dresch Quartet, a Muzsikás együttes, Bognár Szilvia, Novák Péter, az Etnofon Társulás, a Kedves Zenekar, a Canlar zenekar, Erdal Salikoglu, a Nigun, Szászcsávási Zenekar, Szvorák Katalin, Ábrahám Judit és Kerényi Róbert, a Branka Trió, a Cimbalom Brothers, Szokolay Dongó Balázs, Kubinyi Júlia és Zimber Ferenc, Csizmadia Anna és a Volosi.

 

Idei helyszínek:

Budapest – Makovecz Központ és Archívum, Fonó Budai Zeneház, Budai Vigadó

Csíkszereda (Ro) – Millenniumi-templom

Kolozsvár (Ro) – Törökvágási református templom, Rhédey Café

Szigetvár – Vigadó Kulturális Központ

Kakasd – Faluház

Paks – Szent Lélek Templom

Csenger – Makovecz Imre Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola

Nagygéc – Megmaradás Háza és Megmaradás Temploma

Tokaj – Paulay Ede Színház

Bak – Faluház Budapest

 

2018. november 7-20.

Héttorony Fesztivál

Budapest, Csíkszereda, Kolozsvár, Szigetvár, Kakasd,

Paks, Csenger, Nagygéc, Tokaj, Bak

 

2018. november 7. 18:00 Fesztiválmegnyitó

Budapest - Makovecz Központ és Archívum, Fonó Budai Zeneház

Beszédet mond Csányi Tamás, a Ciszterci Szent Imre-templom kórusának karnagya. Házigazda Makovecz Pál, a Makovecz Imre Alapítvány kuratóriumának elnöke.

 

http://www.hettoronyfesztival.hu

http://www.fono.hu/hu/hettorony-fesztival

 

Lantai József

A bejegyzés trackback címe:

https://euroastra.blog.hu/api/trackback/id/tr7414356665

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása