Közérdeklődésre számot tartó témák Internetes magazinja

EuroAstra Internet Magazin

Melyik Disney hercegnő illik Hirohoz, a Hős6os: Baymax visszatér című sorozat főhőséhez?

2018. november 06. - EuroAstra
images_111.jpg

4 ÉV UTÁN ELSTARTOLT A HŐS6OS: BAYMAX VISSZATÉR CÍMŰ SOROZAT A DISNEY CHANNEL-EN. ennek apropóján A sorozat producerével, Mark McCorkleval beszélgettünk, olvassatok tovább!

Néhány éve annak, hogy bemutatták a Hős6os mozifilmet, melyből most sorozatot készített a Disney, így a tévében folytatódik Hiro és Baymax története. A mese azért is különleges, mert a gyerekek nemcsak egy nagyszerű kaland részesei lehetnek, de tanulhatnak belőle a gyászról, az érzelmekről és még a tudományokról is.

“Az a csodálatos a Hős6os történetében - úgy a mozifilmben, mint a sorozatban is -, hogy Hiro egy érzelmi utazáson vesz részt. A moziban láthattunk, hogyan dolgozza fel a gyászt, a testvére elvesztése után. Hogyan találja meg önmagát, és a saját küldetését. A sorozatban már egyfajta inspiráció lesz Hiro számára az elvesztett bátyja. A múltbéli történetek abban segítenek számára, hogy mindig egyre jobb és jobb legyen, bármibe is kezd az életben” - meséli Bob Schooley, a sorozat egyik készítője, aki szerint a nézők nagyon megszerették Hiro testvérét a moziban, így a sorozatban, bizonyos emlékképekben újra találkozhatnak vele a nék. Schooley, és a többi készítő is azt vallja, hogy a Hős6os azok közé a mesék közé tartozik, amelyek nem akarják eldugni a gyerekek elől azt a tényt, hogy az életben számos veszteség ér minket. Inkább azt érzik küldetésüknek, hogy ezeket olyan módon mutassák be a gyerekeknek, ahol találkozhatnak a saját érzelmeikkel, megismerhetik a kapaszkodókat, a barátság, a tudás és a hősiesség erejét. 

Persze a sorozatban már sokkal több minden szól a kalandokról. “A legtöbb szuperhősös mozi arra épül, hogy vannak a jófiúk és a rosszfiúk, akik megharcolnak egymással. És persze mindig lehet valakinek szurkolni. Gondoljunk csak az elképesztően népszerű Bosszúállók mozikra. A Hős6os azonban nem csak erről szól. A mi hőseink fő küldetése, hogy segítsenek olyanoknak, akik bajba kerültek. A karakterek motivációja az, hogy jobbá tegyék a világot.” - ezt már a sorozat egy másik alkotója, Mark McCorkle mesélte el nekünk. 

  

Tény, hogy a Hős6os mesében nem ugrálnak rózsaszín tütübe öltözött hercegnők, és vágtáznák át csillámpónival a szomszédos királyságba, azonban a főhősünk egy kamasz srác, így adódik a kérdés, hogy előbb, vagy utóbb, rátalál-e a szerelem. “Talán még korai erről beszélni. Az azonban már egy érdekes kérdés, hogy Hiro karakteréhez melyik Disney hercegnő passzolna igazán. Szerintem Ariel, A kis hableányból, mert mindketten hoztak pár rossz döntést, de aztán megerősödve kerültek ki a kalamajkából. De talán jól kijönni Bellel is a Szépség és Szörnyetegből, hiszen ő is, hasonlóan Hiróhoz, nyitott és okos.” - elmélkedett McCorkle, aki azt is elárulta, hogy a sorozat első évadában, a középiskola első évében találkozunk Hiróval, idővel pedig idősödni fognak a karakterek. Minden félév, új kalandot és új főgonoszt is jelent majd a Hős6os történetében. 

“Lesz például egy olyan főgonoszunk, aki bankrabló, vagy tolvaj. De lesznek olyanok is, akik a tudomány, vagy éppen az informatika világát képviselik ,és a tudásokat valami rosszra szeretnék felhasználni. Ez nagyon is jelen van a mai világban is. Persze nem szeretnék párhuzamot vonni, de a felnőtt nézők talán úgy érezhetik majd, hogy egy-egy ördögi karakter ismerős nekik.” - veszi át a szót ismét Schooley. Az egyik főgonosz egyébként Andrew Scott hangján szólal meg, akit a magyar közönség a Sherlock sorozat Moriarty professzoraként ismerhet.  Amikor pedig az interjúnk végén megmutattunk egy magyar szinkronos verziót a készítőknek, szinte egyszerre vágják rá, hogy Baymax, a pufók robot, nálunk szólal meg a mesében a legmegnyugtatóbb és legkedvesebb hangon.

A bejegyzés trackback címe:

https://euroastra.blog.hu/api/trackback/id/tr2314354735

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása