Közérdeklődésre számot tartó témák Internetes magazinja

EuroAstra Internet Magazin

Magyar sikersztorik, okosotthonok, Tesla, és Uber – erre kattintunk a neten a startupvilággal kapcsolatban

2018. november 01. - EuroAstra

startupinfo_fooldal.JPGA startupokhoz kötődően a magyar sikersztorikról és az okoseszközökről olvasunk szívesen, a cégek közül pedig a Tesla és az Uber a legnépszerűbb – derül ki a Startupinfo.hu több mint 55 ezer cikket tartalmazó adatbázisának böngészéséből. A Filter hírszűrő platform motorjával működő tudásbázis témák szerint rendszerezve gyűjti össze a startupvilág magyar és angol nyelvű információit. Az érintett hazai cégek aktívan is bekapcsolódhatnak a tudásanyag bővítésébe.

 

A Startupinfo oldalán a látogatók egy-egy kiemelt területtel – például blockchain technológiával vagy robotikával –, illetve népszerű márkákal vagy startupokkal – így a Snapchattel vagy a Prezivel – találkozhatnak. A tudásbázis olvasói legtöbbször a Magyar startup rovatban a hazai cégekkel, innovációkkal kapcsolatos híreket keresik, legyen az a Netpincér újítása, a Teqball piaci térnyerése, vagy a személyre szabott gyógyszeres kezelésekkel kapcsolatos itthoni fejlesztések.

 

A közel 50 ezer kattintás alapján, a magyar olvasóknak az okos eszközöket és otthonokat bemutató híranyagokon is megakad a szemük, amelyek a technológia segítségével könnyíti meg életünket. A látogatókat különösen érdekelte a Makerphone nevű telefon, amit használója szerelhet össze saját ízlése szerint, vagy a testen hordható okoseszközök tudását egyetlen alkalmazásba terelő magyar fejlesztésű app, a Fitpuli. Sokan kerestek rá az Amazon virtuális intelligens asszisztenséről, Alexáról szóló tudósításokra is.

 

Szintén népszerű a látogatók körében a Tesla – a Startupinfo.hu adatbázisában több mint 1100 cikk érhető el róla. A cég elektromos autóiról, illetve általában az elektromos autózásról szóló hírek a legnépszerűbbek. Sokan voltak kíváncsiak a Tesla mesterségesintelligencia-chipjére, amely biztonságosabbá és fejlettebbé is teszi majd az önvezető kocsikat. A cég vezetője, Elon Musk kommentárjait és botrányos megnyilvánulásait is szívesen követik a témára fogékony magyarok.

 

Az Uber iránt is sokan érdeklődnek, elsősorban a cég fejlesztéseiről és terveiről olvasnak, ahogy vállalat a legváltozatosabb eszközökkel próbálja megreformálni a városi közlekedést, a repülő taxiktól kezdve az önvezető autókon és kamionokon át az uberes autók közúti biztonságát növelő mobilos alkalmazásig.

 

A magyar olvasókat ugyancsak izgalomban tartja a fintech, azaz az újgenerációs pénzügyi technológiákkal kapcsolatos hírek. A legnépszerűbb téma a mobilfizetés, Kínában több mint százmillióan már nem használnak se készpénzt, se kártyát, csak a telefonjukat. Számos kattintást kaptak a bankok számára konkurenciát jelentő fintechstartupok – a Revolut, a Robinhood vagy a Freetrade –, amelyek most jutalékmentes részvénykereskedéssel foglalkozó brókercégeket indítanak Európában.

 

A Startupinfo.hu rendszerének alapja a Filter.hu saját fejlesztésű hírgyűjtő algoritmusa és testre szabható, egyedi kialakítású webes megjelenítési felülete. A portál automatizáltan gyűjti és szerkesztők által kategorizálva, témákba rendezve teszi közzé a startupokkal kapcsolatos – magyar és angol nyelvű online forrásokból származó – híreket és információkat. A hír címe és néhány szavas bevezetője alapján a látogatók továbbkattinthatnak az eredeti hírforrásra.

 

Egyedi kialakításának köszönhetően a Startupinfo lehetővé teszi azt, hogy az egyes startup cégek saját maguk kezeljék, frissítsék a legújabb hírekkel a róluk szóló témát a platform szerkesztőségi rendszerében. A lehetőség iránt érdeklődő startup cégek az info@startupinfo.hu címen jelentkezhetnek.

A bejegyzés trackback címe:

https://euroastra.blog.hu/api/trackback/id/tr2314335405

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása