Közérdeklődésre számot tartó témák Internetes magazinja

EuroAstra Internet Magazin

Tejszínes sütőtökleves gyorsan és egyszerűen

2018. szeptember 21. - EuroAstra

pumpkin_soup.jpgÁltalában szeptember végén kezdődik a sütőtök szezon, de a nyár második felében jelentkező hosszú hőhullám miatt hamarabb beérett ez a finom, édes zöldség. Kevesen gondolnánk, hogy sütőtök mennyi féle jótékony hatással bír szervezetünk számára. A Sencor receptjének segítségével most bárki könnyen és gyorsan készíthet ízletes krémlevest belőle.

 

A sütőtök számos pozitív hatást gyakorol szervezetünkre. Talán az egyik legfontosabb, hogy nagy mennyiségben található benne A-vitamin, mely hozzájárul az egészséges látás megőrzéséhez. Ez az a vitamin ugyanis, mely a retina fényérzékeny sejtjeiben segíti a fény hatására keletkező ingerület létrejöttét, vagyis a képalkotást. A sütőtök magas rosttartalma miatt is laktató ételnek számít, viszont kevés kalóriát tartalmaz, ezért hasznos lehet a fogyókúrázók számára. „A sütőtök fogyasztása jót tesz a bőrnek, védi a szívet és segít az esős, őszi, melankolikus idő átvészelésében. Bár sütve is finom, levesként egyenesen kiváló étel lehet” – jegyezte meg Lucza András, a Sencor termékmenedzsere.

 pumpkin_soup_sencor.jpg

A sütőtök krémleves elkészítéséhez 1 kg sütőtökre, 2 gerezd fokhagymára, 2 darab kisméretű vöröshagymára, 3 darab sárgarépára, 3 darab közepes méretű krumplira, egy zellerre, növényi olajra, leveskockára, egy csipet borsra és gyömbérre, illetve 80 ml, maximum 30%- os főzőtejszínre van szükség.

 

Első lépésben egy nagy edényben 2 evőkanálnyi növényi olajat szükséges felmelegíteni. Ezt követően hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát. Körülbelül 5 percig pároljuk őket, mígnem üvegessé nem válnak. Ezután hozzáöntjük a kimagozott, felszeletelt sütőtököt majd kis ideig magas lángon főzzük, utána pedig visszavesszük alacsonyabb hőfokra a főzőlapot. A következő lépés a leves alapjának elkészítése. Ehhez egy liter vízbe teszünk egy leveskockát, majd hozzáadjuk a megmosott, meghámozott, apróra vágott répát és krumplit. Ezt követően felöntjük a sütőtök masszát az alaplével, majd letakarjuk az edényt és húsz percig főni hagyjuk. Következő lépésben ízlés szerint fűszerezzük a levest sóval, borssal, gyömbérrel, illetve hozzáöntjük a főzőtejszínt és még 5 percig főni hagyjuk. Végül össze turmixoljuk a masszát kézi mixerrel, alaposan eldolgozva ezzel a hozzávalókat.

 

A tejszínes sütőtök krémlevest pirított tökmaggal, vagy kenyérkockákkal is megbolondíthatjuk, de ezek nélkül is ízletes és tápláló fogás lehet.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://euroastra.blog.hu/api/trackback/id/tr8314248123

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

takacsveca93 2018.09.22. 22:42:17

Én meghalnék a kis botmixerem nélkül, kényelmessé tette az életemet. :D Akciósan láttam pont www.ujsagomat.hu/euronics/orult-arak-keddtol-18-09-2018/ nem biztos,h ez a fajta pont ,de hasonló
süti beállítások módosítása