Közérdeklődésre számot tartó témák Internetes magazinja

EuroAstra Internet Magazin

Többfunkciós térként születik újjá a Széll Kálmán téri egykori Postapalota épülete

2018. szeptember 08. - EuroAstra

index_186.jpgA Magyar Nemzeti Bank a pénzügyi tudatosság növelése és a pénzügyi kultúra fejlesztése érdekében pénz- és banktörténeti múzeumot és a gazdasági ismeretek megértését segítő modern látogatóközpontot hoz létre a Széll Kálmán tér ikonikus épületében.

 

Az 1924-ben, Sándy Gyula tervei alapján épült egykori Postapalota, mely túlélte Budapest ostromát is, jellegzetes szecessziós stílusjegyeit megőrizve születik újjá és új, modern funkcióival várhatóan 2020-ban megnyitja kapuit a széles közönség előtt.

 

A leendő Pénzmúzeummal és Látogatóközponttal a jegybank szándéka szerint lebontja a pénzzel és a gazdaság működésével kapcsolatos tabukat és bemutatja, hogy a pénz sokkal több, mint érmék és bankjegyek összessége. A látogatók az élményalapú ismeretterjesztés jegyében ismerkedhetnek meg a bankolás, válság, tőzsde, aranyfedezet, monetáris politika, kereskedelem, piac, tőke és még sok más olyan fogalom jelentésével, amiket nap mint nap hallunk, de csak kevesen tudnák elmagyarázni, mit is jelentenek valójában.

 

A Magyar Nemzeti Bank a múzeum fogalmát újragondolva egy olyan élményközpontot létesít, ahol nem szemlélőként, hanem a kiállítás részeseként tapasztalhatják meg fiatalok és idősek egyaránt, hogy a gazdaság egy átlátható és megérthető logikus rendszer, amelynek működtetésében minden ember, minden egyes nap részt vesz.

 

A mai napon a jegybank elindította látogatóközpontjának honlapját a penzmuzeum.hu oldalon, ahol már az építkezés ideje alatt is megtalálhatóak a látványtervek és minden hasznos tudnivaló.

A bejegyzés trackback címe:

https://euroastra.blog.hu/api/trackback/id/tr3914224745

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása