Közérdeklődésre számot tartó témák Internetes magazinja

EuroAstra Internet Magazin

Samsung Galaxy Watch:Az LTE-képes, wellness funkciókkal felszerelt, dizájnos okosóra észrevétlenül teszi könnyebbé a mindennapokat

2018. augusztus 12. - EuroAstra

image8_12.jpgA Samsung Electronics bemutatta az új Samsung Galaxy Watch okosórát. Az okoseszköz ötvözi a Samsung Galaxy ökoszisztéma legfontosabb jellemzőit: a hosszú akkumulátor élettartamot, az LTE adatátvitelt, a wellness funkciókat, valamint az időtálló, személyre szabott dizájnt. Az új okosóra stressz-szintet és alvást monitorozó funkciókat, valamint három különböző, ezüst, éjfekete és rózsaarany számlapot és variálható színű óraszíjakat vonultat fel.

A Samsung hosszú idő óta termékek széles választékát kínálja felhasználóinak úgy, hogy közben folyamatosan újabb és újabb innovációkkal örvendezteti meg őket. Izgatottak vagyunk, hogy a Galaxy termékcsaládot most egy viselhető okoseszközzel is bővíthetjük – mondta el DJ Koh, a Samsung Electronics elnöke, az IT és mobilkommunikációs üzletág vezérigazgatója. – A Galaxy Watch-ot a különböző életstílusokat figyelembe véve terveztük, hogy maradéktalanul kielégítsük a felhasználóink igényeit: a hosszabb akkumulátor élettartamnak köszönhetően tovább maradhatnak csatlakoztatva, míg a továbbfejlesztett egészségügyi állapotot monitorozó funkcióknak köszönhetően tartani tudják a célkitűzéseiket, ehhez mindössze a csuklójukat kell megérinteniük.”

 Galaxy Watch továbbfejlesztett, akár 80 órás[1] akkumulátor élettartamának köszönhetően a napi szintű töltés már a múlté, így a felhasználók könnyebben fel tudják venni a hétköznapok pörgős ritmusát. A hosszabb akkumulátor élettartamnak, valamint a több mint 15 ország 30-nál is több szolgáltatójánál elérhető LTE adatátviteli technológiának köszönhetően még sohasem volt ilyen egyszerű elszakadni a a telefonunktól: az üzenetküldés, a telefonhívás, a térképkövetés és a zenehallgatás a Galaxy Watch-on keresztül mind-mind a függetlenség élményét erősítik. A rövid, reggeli és esti emlékeztetőknek köszönhetően az óra használói mindig képben lehetnek az aktuális teendőikkel, az időjárással, valamint a napi beosztásukkal.

 Galaxy Watch tervezésekor kifejezetten a fizikai jóllét elősegítését tartották szem előtt. Az új stresszkezelő funkció[2] komplex segítséget nyújt: amikor magasabb stressz-szintet észlel, azonnal légzőgyakorlatokat javasol, ezzel gondoskodva a felhasználó egészségének és koncentrációjának szintentartásáról. Emellett az új, továbbfejlesztett alvásfigyelő funkció monitorozza az alvási fázisokat[3], beleértve a REM szakaszt is, ezzel segít beszabályozni a felhasználók ideális alvási szokásait és megadni azt a pihenést, amelyre testüknek a nap folyamán szüksége van.

Az alvást és stressz-szintet monitorozó funkciókkal a Galaxy Watch segít, hogy a felhasználók elérjék az egészségügyi és a testmozgásra vonatkozó céljaikat. A 21 új, beltéri gyakorlattal kiegészülve a Galaxy Watch immár 39 edzésfajtát képes monitorozni, így a felhasználók személyre szabhatják és váltogathatják a mozgásformákat. Mivel a kiegyensúlyozott táplálkozásnak legalább akkora szerepe van, mint a testmozgásnak, a Galaxy Watch átlátható kalóriaszámlálóval és személyre szabható értestésekkel teszi a lehető legkönnyebbé az egészséges étrend betartását. A Galaxy eszközökön elérhető Bixby Visionnek köszönhetően könnyű tartani a diétát, az egyes étkezések befotózása, valamint a tápértékre vonatkozó információk következetes vezetése a Samsung Health alkalmazásban és a Galaxy Watch-on egyaránt segíti a kalóriabevitel pontosabb tervezését.

 Galaxy Watch 46 milliméteres ezüst, valamint 42 milliméteres fekete és rózsaarany színben elérhető variánsa igazodik a különböző csuklóméretekhez és felhasználói stílusokhoz. A számlapok és az óraszíjak széles palettájának, így például a kiemelkedő minőségű Braloba óraszíjaknak köszönhetően a felhasználók még inkább személyre szabhatják az okosórájukat. A Galaxy Watch az immár védjegynek számító forgatható funkciógyűrűvel továbbviszi a Samsung okosórák örökségét. A digitális kialakítást a továbbfejlesztett funkcionalitás és az Always On kijelző teszi tökéletessé. A Galaxy Watch a vállalat első olyan okosórája, amely az analóg órákhoz hasonlóan ketyeg és óránként jelez. A mélység effekt árnyékolja a számlapot és kiemeli annak minden részletét, így a készülék még inkább magán hordozza a karórák hagyományos jellemzőit. A Corning® Gorilla® Glass DX+ üvegnek köszönhetően a Galaxy Watch katonai szintű tartósságot,[4] az 5 ATM besorolású,[5] iparágvezető vízállóság pedig megbízható tartósságot biztosít bármely környezetben.

 Galaxy Watch a Galaxy ökoszisztéma minden előnyét felsorakoztatja: akadálymentesen futtatja a Smart Things, a Samsung Health, a Samsung Flow, a Samsung Knox és a Samsung Pay[6] alkalmazásokat, a Bixbyt és az olyan partnerapplikációkat, mint a Spotify vagy az Under Armour. A Galaxy Watch-ról elérhető SmartThings alkalmazással a felhasználók csupán a csuklójuk érintésével tudják irányítani a tévét és a lámpákat vagy szabályozni a lakás hőmérsékletét. A zenehallgatás és a multimédiás tartalmak kezelése is könnyebbé válik a Samsung Watch segítségével, a Spotify[7] Offline módban a felhasználók internet és okostelefon nélkül tudnak zenét hallgatni, miközben az adataikat a Samsung Knox-nak köszönhetően maximális biztonságban tudhatják, a Samsung Flow alkalmazással pedig könnyedén feloldhatják az asztali számítógépüket vagy a tabletüket is.

A Bluetooth verziós Galaxy Watch Magyarországon 2018. szeptember második felében kerül forgalomba 119.990 (46 mm) és 109.990 (42 mm) forintos ajánlott fogyasztói áron.

 

[1] Az akkumulátor élettartama az eszköztől és a használattól is függ: a Galaxy Watch 46 mm esetében átlagos használat esetén 80+ órányi üzemidőre, míg ritkább használat esetén akár 168 órányi üzemidőre is lehet számítani. A Galaxy Watch 42 mm esetében átlagos használat esetén 45+ óra, míg ritka használat esetén akár 120 óra is lehet a várható üzemidő. Az akkumulátor üzemidejét a hálózathoz való kapcsolódás, az alkatrészek, a beállítások, a jelerősség, a hangbeállítások és sok más egyéb tényező is befolyásolhatja.

[2] A mért érték nem alkalmas orvosi diagnózis felállítására.

[3] A mért érték nem alkalmas orvosi diagnózis felállítására.

[4] A MIL-STD-810: egy Egyesült Államokban használatos katonai szabvány, amely az eszköz külső kialakításának és a külső környezeti viszonyoktól függő tesztelhetőségének határát jelöli; MIL-STD-810G: + páratartalom, nagy magasságban való tárolás és működés, merülés.

[5] A Galaxy Watch meghatározott nyomás, idő, sebesség és hőmérsékleti feltételek mellett 50 méteres mélységig (165 láb) 5 ATM besorolású karórák esetében használt ISO 22810: 2010 minősítéssel rendelkezik. Ez azt jelenti, hogy az eszköz biztonságosan használható esőben, zuhanyzás közben és olyan vízi sportok esetében is, mint az medencében vagy az óceánban való úszás. A Galaxy Watch használata nem ajánlott búvárkodás, vízisí és bármely más olyan vízi sport esetén, amely során hirtelen hőmérséklet- és sebességváltozás, vagy mélymerülés fordulhat elő. Sós vízben való használat után csapvíz alatt kell leöblíteni, majd megszárítani.

[6] Kizárólag az NFC támogatás esetén. A szolgáltatás elérhetősége országonként változhat.

[7] Spotify Premium előfizetés szükséges (További információ: www.spotify.com).

https://www.samsung.com/hu/wearables/galaxy-watch-r810

https://www.samsung.com/hu/wearables/galaxy-watch-r800

A bejegyzés trackback címe:

https://euroastra.blog.hu/api/trackback/id/tr5114172745

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása