Közérdeklődésre számot tartó témák Internetes magazinja

EuroAstra Internet Magazin

Felpezsgett a geocaching közösség - százak indultak el túrázni a Magyar Turisztikai Ügynökség nyereményjátéka miatt

2018. július 31. - EuroAstra

A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) és a Magyar Geocaching Közhasznú Egyesület (MGKE) által július 4-én meghirdetett geocaching nyereményjátéknak köszönhetően már több száz természetjáró indult el felfedezni az ország rejtett kincseit az egyesület adatai alapján. A legtöbben Pannonhalma, Tihany és Debrecen környékén keresték az elrejtett geoládákat. A nyereményjátékba pedig már több mint 150 fotó érkezett, azaz ennyien töltötték fel a helyszíneken készült közös fotójukat a megtalált „kincses ládákkal” a www.geocaching.hellomagyarorszag.hu oldalra. Érdemes még útnak indulni, hiszen a kincskeresés augusztus 7-ig tart.

 

„Az MTÜ akciója jótékony pezsgést hozott a geocaching közösségbe. A kedvcsináló videók és a nyereményjátékok a szokásosnál jóval több régi tagtársat és új érdeklődőt csalogattak ki a természetbe” – mondta el Fazekas Zsolt, a Magyar Geocaching Közhasznú Egyesület elnöke. Külön érdekesség, hogy van olyan kincskereső, aki egy híján az összes ládát megtalálta már, de sokan voltak olyanok is, akik körbeutazták Magyarországot azért, hogy egymás után minél több ládával is képet tudjanak készíteni.

 

Harsányi Levente, a geocaching kampány arca elmondta: „A játék kezdete óta három geocaching helyszínt is sikerült meglátogatnom: Tihanyban ládát rejtettem el, a Börzsönyben és Orfűn pedig kerestem őket. Szeretek kirándulni, de sosem hittem volna, hogy a ládakeresés ennyit hozzáad az élményhez. A gyerekkori számháborúkat idézte fel bennem, ahogy az erdőben bolyongtunk, és különösen izgalmas volt látni, hogy hányan írtak már előttünk a dobozban található jegyzetfüzetbe. Mindenkinek azt javaslom, hogy idén nyáron vegye fel a túrabakancsát, és induljon a ládák nyomába, hiszen csodálatos helyekre juthatunk el kincskeresés közben.”

 

A játék július 4-én kezdődött és augusztus 7-ig tart, a célja az, hogy a kirándulók a hagyományos túra GPS-ük vagy egy okostelefonra letölthető alkalmazás segítségével megtalálják az MTÜ és az MGKE által elhelyezett tíz geoládát hazánk tíz különböző desztinációjában, kevésbé látogatott, rejtett kincsek közelében. A játékban való részvételhez továbbá elengedhetetlen, hogy a megtalált „kincses ládákkal” a kirándulók a helyszínen fotót készítsenek, majd az elkészült képet feltöltsék a geocaching nyereményjáték oldalára.

 

A játék résztvevői között három darab két fős belföldi utazást sorsol ki az MTÜ a három kiemelt desztináció egy-egy prémium hoteljébe, ahol két éjszakát tölthetnek el a nyertesek. Érdemes minél több elrejtett geoládát felfedezni, hiszen minél több helyszínről tölt fel valaki közös képet a ládával, annál nagyobb eséllyel indul a nyereményekért.

 

www.geocaching.hellomagyarorszag.hu

 https://youtu.be/Evjqi2adQfM

https://youtu.be/3FH0IyJ1cDw

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://euroastra.blog.hu/api/trackback/id/tr4914149547

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása