Közérdeklődésre számot tartó témák Internetes magazinja

EuroAstra Internet Magazin

Az Enterprise Investors befektet a Unilinkbe

2018. július 19. - EuroAstra

image001_2.pngAz Enterprise Investors (EI) által kezelt Polish Enterprise Fund VIII magántőkealap megállapodást írt alá Lengyelország vezető biztosításközvetítő társasága, a Unilink 38%-os tulajdonrészének megvásárlásáról.

 

A tranzakció értékét nem hozták nyilvánosságra;

Az ügylet keretében tőkeemelésre és részleges kivásárlásra kerül sor;

Lebonyolításához meg kell szerezni a versenyhivatal engedélyét.

 

A Unilink 2010-ben lépett be a komoly versenytársak által uralt biztosítási piacra. Ma, alig nyolc évvel később a biztosításközvetítői csatorna vezető integrátora lett Lengyelországban. Piacvezető szereplőként és a kiskereskedelmi biztosítási piac legnagyobb disztribúciós csatornájának tulajdonosaként a lengyelországi biztosításértékesítés jelenleg zajló konszolidációjának és szakmai fejlődésének egyik fő haszonélvezője. A társaság az idén közel 230 millió euró értékben kíván biztosítási szerződéseket kötni. 10 500 biztosítási ügynökkel működik együtt, segítve őket valamennyi nagyobb biztosítótársaság termékeinek országos értékesítésében. A Unilink az autókereskedelemi csatornán keresztül is értékesít.

 

„Növekedését, méretét, műkődési teljesítményét, szervezeti fejlődését és stratégiai jövőképét tekintve a Unilink valamennyi versenytársát felülmúlja. A társaság mindig is nagyon felhasználóközpontú volt, és törekedett arra, hogy mind független ügynökei, mind pedig az ügyfelek számára értéket teremtsen.

Erős, fejlett platformot kínál a gyorsan bővülő ügynökhálózat számára, segítve őket az ügyfelek szükségleteihez leginkább igazodó termékek értékesítésében” – nyilatkozott Dariusz Prończuk, az Enterprise Investors tranzakcióért felelős ügyvezető partnere. „A társaság dinamikus növekedését rendkívül hozzáértő, vállalkozó szellemű vezetőségének köszönheti, amely meggyőzően bizonyította, hogy képes ösztönözni az erőteljes organikus növekedést, azonosítani és kihasználni az akvizíciós lehetőségeket és megvalósítani az innovációt” – fűzte hozzá.

A tranzakciót értékelve a Unilink vezérigazgatója, Igor Rusinowski elmondta: „A Unilink szeretne Kelet-Közép-Európa legnagyobb biztosításközvetítő társaságává válni. Ehhez olyan, rendkívül erős pénzügyi partnerre van szükségünk, amely megfelelő tapasztalattal tudja támogatni jövőbeni növekedésünket.

Lengyelországi piacvezetőként a térség vezető és legfelkészültebb magántőke-befektetési társaságát, az Enterprise Investorst választottuk partnerül. Őszintén úgy gondoljuk, hogy az EI pénzügyi szolgáltatási és disztribúciós szektorban felhalmozott növekedési tapasztalatainak és nemzetközi felvásárlások lebonyolításában szerzett jártasságának köszönhetően ez a partnerkapcsolat ösztönözni fogja fejlődésünket. Nem kevésbé fontos szempont, hogy egy ilyen partner növeli társaságunk általános hitelességét. Ügynökeink így biztosak lehetnek afelől, hogy a jövőben is befektetünk szolgáltatási modellünkbe, IT-rendszereinkbe és munkatársainkba. A partnerkapcsolat azt is demonstrálja az ügynökök és a biztosítótársaságok felé, hogy valóban piacvezető pénzügyi és szervezeti képességekkel rendelkezünk.”

Az Enterprise Investors tanácsadói az EY Corporate Finance és a Gide, az eladóké pedig a TDI Corporate Finance és a SSW Pragmatic Solutions voltak a tranzakció során.

Az Enterprise Investors Kelet-Közép-Európa legnagyobb magántőke-társaságainak egyike. Az 1990 óta aktív cég kilenc alapot indított útjára, összesen 2,5 milliárd euró feletti tőkével. Ezek az alapok 1,8 milliárd eurót fektettek különféle iparágak 142 vállalatába. Az Enterprise Investors eddig 127 cégből szállt ki, összesen mintegy 3,7 milliárd euró bruttó bevétellel. A Unilink az EI 20. befektetése a kelet-közép-európai pénzügyi szolgáltatási szektorban.

A bejegyzés trackback címe:

https://euroastra.blog.hu/api/trackback/id/tr1814121517

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása