Közérdeklődésre számot tartó témák Internetes magazinja

EuroAstra Internet Magazin

Csütörtökön támogató koncert az A38-on! - Közösségi finanszírozással készül a Buharov fivérek új filmje

2018. július 09. - EuroAstra

image7_15.jpgA Buharov testvérek, Igor és Ivan Buharov, a magyar független film fontos alakjai: a rendezőpáros tucatnyi jellegzetes, alapvető, minimál-költségvetésű, de annál hatásosabb filmet készített.

 

Kultikus filmjeik, A másik ember iránti féltés diadalától kezdve, a legutóbbi Az itt élő lelkek nagy részéig, az elmúlt években számos nemzetközi fesztiválon szerepeltek nagy sikerrel. A lassú tükör és Az itt élő lelkek nagy része itthon megkapta a Magyar Kritikusok Díját, Az itt élő lelkek nagy részét Párizsban, a L'Europe auteur L'Europe filmfesztivál és itthon a Médiawave Fesztivál is különdíjjal is jutalmazta, a Lassú tükör alkotásukat, négy rövidfilmjükkel egybefűzve, a párizsi Re:Voir kiadó jelentette meg.

 

A Buharov fivérek nyár elejétől ősz végéig forgatják az ötödik, egész estés nagyjátékfilmjüket, A melegvizek országa címmel, amelyhez a filmszeretők támogatását kérik. Igor és Ivan Buharov az új filmjüket is - az eddigiekhez hasonlóan - a lehető legfüggetlenebb módon, közösségi finanszírozással és produceri összefogással valósítják meg. Ennek jegyében 2008. július 12-én, csütörtökön támogató koncertet tartanak az A38 Hajón, a Gentry Sultan és a Bujdosó János Trió baráti zenekarok közreműködésével. 

 

"Az örök szándékmező hangolás nyomvonalán mindenkit a tiszta elhatározás felindítására buzdítanak a soron következő nagyjátékfilmjükkel, amely többek között foglalkozik a szív intuíciójával, a növényi bioinformáció által alternatív kommunikációs csatornák kidolgozásával, és a szabadság előtt álló végső akadály legyőzésével, akár a jó vélemény anachista páholy segítségével is." (Buharov fivérek)

 

Az eseményre elővételben 1500 Ft-ért, a koncert napján a helyszínen 2000 Ft-ért vásárolható jegy, de 7500 Ft, illetve 15000 Ft értékben lehet támogatói jegyet is váltani.

https://www.a38.hu/hu/program/gentry-sultan-hu

 

Gentry Sultan 

A Gentry Sultan kvartett zenéje tartalmilag és hangzásában is fúziót képez korábbi énjük speciálisan romantikus, mással nem összetéveszthető formavilága, a free-jazz hagyományok tradíciói, az orientalizmus és a kortárs zene elementáris, arcát folyamatosan változtató jelene között. Szélesre tárja kapuit az ambient, a punk, a népek zenéje, a sramli, és a noise előtt is és továbbra is belső törvényszerűségeinek engedelmeskedve zenél az örökkévalóságnak. A zenekar tagjai: Horváth Laci: trombita, effektek, Hevesi Nándor: basszusgitár, Vereb Szabolcs: szaxofon, elektronika, Kovács Gergely: dob.

 

Bujdosó János Trió 

Bujdosó János, a hazai alternatív zenei porond színházi és filmzenéket is jegyző markáns figurája, "szangvinikus, szabályokat ritkán követő, ösztönből fakadó, alapvetően lírai gitárjátéka" 2011-ben alakított triójában teljesedett ki. A zenekar Gold for Leslie című bemutatkozó lemezét "ellenállhatatlanul vonzó albumként" üdvözölte a kritika. A trió időközben teljesen megújult, ritmust váltott, a latinos mámor, a "bizánci szörf dzsessz" helyébe lendületesebb, robusztusabb hangzás lépett, megőrizve a New York-i avantgárd nagyjainak ihletett-ihlető szellemiségét. A zenekar tagjai: Bujdosó János: gitár, Szerető Dániel: basszusgitár, Klausz Ádám: dob.

 

Az eseményre elővételben 1500 Ft-ért, a koncert napján a helyszínen 2000 Ft-ért vásárolható jegy, de 7500 Ft, illetve 15000 Ft értékben lehet támogatói jegyet is váltani.

https://www.a38.hu/hu/program/gentry-sultan-hu

 

Fotók a Buharovok filmjeiből: 

https://www.facebook.com/pg/Igor-and-Ivan-Buharov-204846599565854/photos/?ref=page_internal

 

 

A Buharov testvérek új játékfilmjét támogató koncert az A38 Hajón

Fellépnek: Gentry Sultan, Bujdosó János Trió

  1. július 12., csütörtök, 20:00, A38 Hajó

A bejegyzés trackback címe:

https://euroastra.blog.hu/api/trackback/id/tr1114100079

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása