Közérdeklődésre számot tartó témák Internetes magazinja

EuroAstra Internet Magazin

Mesterséges intelligenciát taníthatnak az EFOTT látogatói

2018. július 07. - EuroAstra

Training 2038 [VR installation trailer] from Kitchen Budapest on Vimeo.

A jövőnket meghatározó mesterséges intelligencia - önvezető autók, chatbotok, drónok - döntéseit modellezi a Training 2038 program, amit a jövő héten kezdődő EFOTT fesztivál látogatói is „taníthatnak” a T-Systems Globe installációjaként. A program a virtuális térben keresi a legemberibb választ olyan összetett és provokatív kérdésekre, mint például, hogy megcsalásnak tartjuk-e, ha androiddal lép félre a társunk.

 

Emberi döntéseket tanuló programjával vesz részt a kedden kezdődő EFOTT fesztiválon a Kitchen Budapest (KiBu), a T-Systems innovációs laborja. A Training 2038 a KiBu és a Healium Decoration egyedi, művészeti alkotásként is bemutatott mesterséges intelligenciára épülő játéka, mely a kapott emberi válaszokat összesítve tanul, így a jövőbeli fejlesztések során az erre épülő robot alkalmasabb lehet valóban emberi döntéseket hozni.

 

Virtuális valóság környezetbe ágyazott dialógus során lép kapcsolatba a user a mesterséges intelligenciával. A hat témakörre – önvezető autók, intimitás, politika, háború, média, android vs. emberek – felosztott játék eredményét felhasználva a fesztivál végére az is kiderülhet, hogy az EFOTT látogatói mennyire képesek elfogadni emberi lényként a robotokat, rájuk bíznák-e egy háború elindítását és szeretnének-e például virtuálisan kapcsolatban maradni elhunyt ismerőseikkel, ha arra lehetőség lesz.

 

A Training 2038 programot a T-Systems Magyarország Globe-nál találják meg a résztvevők, ahol megismerkedhetnek Vandával, a T-Systems virtuális asszisztensével és streamelhetnek Kiss Imivel, a GameDayIroda vloggerével. A vállalat a fesztiválon két helyszínen, a bejáratnál és a T-Systems Globe területén biztosít ingyen wifi-t, amin a hivatalos applikációt is letölthetik a fesztiválozók. Az egyedi matricákat, fellépőket, a programokat, a virtuális térképet valamint minden hasznos információt tartalmazó app-ot verseny keretében fejlesztették az Óbudai Egyetem diákjai a T-Systems informatikusaival közösen.

 

Videó a Training 2038 programról: link.

Kiss Imi bejelentkezése az EFOTT fesztivál kapcsán: link

A bejegyzés trackback címe:

https://euroastra.blog.hu/api/trackback/id/tr8514096573

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása