Közérdeklődésre számot tartó témák Internetes magazinja

EuroAstra Internet Magazin

Továbbképzés

2018. május 25. - EuroAstra

 pedagogus_tovabbkepzes.jpg-  Hölgyeim és uraim, kedves kollégáim! A végrehajtó szervezet elnöke nevében üdvözlöm önöket és tolmácsolom az elnök úr köszönetét az elmúlt évben végzett gyors és hatékony munkájukért. Továbbképző előadásom célja ismereteik felfrissítése és az újabb szabályozás fortélyainak elmagyarázása. Ha van kérdésük, nyugodtan tegyék fel akár az előadásom közben is.

  -  Kérem szíveskedjék megköszönni az elnök úrnak a belénk helyezett bizalmát és a január elsejei fizetés emelésünket.

  -  Örömmel megteszem. Rátérve e lényegre, minden kezdet nehéz. Ez a bölcs mondás vonatkozik a munkákra is. Hogy is kezdjük el a végrehajtást, ha az adósnak súlyos kötelezettségei vannak az állammal, bankokkal, cégekkel, egyénekkel szemben? Legfontosabb a sorrend. Először az államot kell kielégítenünk, mert az állam mi vagyunk, ahogy ezt XIV. Lajos kijelentette, talán nem pontosan így, de igaza volt. Következnek a bankok és a cégek, amelyek sok munkavállaló jövedelméért felelősek. Utána jönnek a magánszemélyek, akik voltak olyan felelőtlenek, hogy kölcsönt adtak homályos ígéretekre a visszafizetést illetően.

  -  Ezt értjük, de hogy kezdjünk gyakorlatilag hozzá a végrehajtáshoz?

  -  Jó kérdés. Először is győződjenek meg arról, vannak-e az adósnak bankszámlái. Egy kód segítségével pillanatok alatt megállapíthatják, melyik banknál, mennyi pénz lapul. Ne habozzanak, azonnal foglalják le. Ezt szakmai nyelven inkasszónak nevezzük De minden pénzt nem lehet lefoglalni. Humán megfontolások alapján havonta az öregségi nyugdíj legkisebb összegét, 28.500 forintot az egyik számlán ott kell hagyni.

  -  De ha az illető bankszámláin nincs pénz, sőt, bankszámlája sincsen, akkor mi a teendő?

  -  Erre is van megoldásunk. Ott a havi fizetés és a nyugdíj. Mindkettő 33 százalékát azonnal le kell tiltani, határidő nélkül, végkimerülésig. Ha pedig esetleg ingatlanjai lennének, akkor azokra jelzálogot kell terhelni az eladásig. De vigyázzunk! Ugyancsak humánus megfontolásokból 500.000 forintnál kisebb tartozás esetén lakóingatlant nem szabad lefoglalni. Hogy ezt a szabályt miként lehet kijátszani, azt a legközelebbi előadásnál mondom el.

  -  Mi a következő lépés?

  -  Az ingóságok. Legfontosabb az autó. Lefoglalni! Kivéve, ha taxis. Részint humánus okokból, részint mert akkor nem tud törleszteni. Aztán be a lakásba. Tiltakozás esetén, vagy ha nincs otthon az adós, szakszerűen kinyittatni a lakást rendőri segítséggel. Hatósági tanúk. Ékszer, ezüst tárgyak, ólomkristály, festmény, porcelán, bútor. Maradhat egy ágy, egy asztal és egy szék. Műszaki eszközök, fényképezőgép, kivéve ha fotósról van szó. Laptop, háztartási eszközök, hűtőszekrény. Televízió. Ha azt mondja, nem az övé, igazolja számlával. Bunda, ruha, cipő. Tartós élelmiszerek is lefoglalhatók. Még gyógyszerek is, ha nem az adós szedi. A többit a fantáziájukra bízom. Munkára fel!

 

Láng Róbert

A bejegyzés trackback címe:

https://euroastra.blog.hu/api/trackback/id/tr3113999026

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása