Közérdeklődésre számot tartó témák Internetes magazinja

EuroAstra Internet Magazin

Hallgass, ha jót akarsz!

2018. február 28. - EuroAstra

televan.jpgSzerzői-jubileumi koncert Vörös Istvánnal. Több mint négy évtizedes pályafutását huszonhárom hanghordozó, három DVD-lemez, számtalan élő koncert, valamint zajos közönségsiker fémjelzi. A jubileumi nagykoncert Vörös István 40 éves dalszerzői munkásságának örömünnepe lesz, amelyen zenész barátai, pályatársai is részt vesznek. 

 

Ha azt mondjuk, Tele van a város szerelemmel, Én az időt nem sajnálom…, Kutya világ, Minden viharon át,  Ne zavarjon senki vagy Magányos utazó, a tinédzsertől a nagy generácóig mindenki azonnal rávágja: Vörös István. A népszerű énekes, gitáros, dalszerző előadó 1978-ban készült el Nyári éjszakák című szerzeményével, amelytől szerzői pályafutása datálható. A dal 1982-ben az első Prognózis kislemezen debütált.             

 

A Nyári éjszakák sokáig vezette az akkori slágerlistákat, és a koncertek mai napig meghatározó darabja. A Hallgass, ha jót akarsz! – A Legjobb Vörös István dalok CD-sorozat 5-ös albumára újra felkerült, immár vonós kísérettel.  

 

Vörös István 17 évesen került Radics Béla helyére a Nevada zenekarba, majd több formáció (Hadirock, Prognózis, Vörös István és a Prognózis) alapítása után 1999-ől immár saját nevén koncertezik, illetve jelennek meg lemezei. Pályafutása azóta is töretlen.

 

2018. március 3-án a MOM Kulturális Központban (Bp. 1124 Csörsz u. 18.), ahol a 19 órakor kezdődő negyven éves szerzői - jubileumi nagykoncerten megszólalnak pályafutásának legfontosabb dalai, melyeket több generáció is magáénak érez. A már most óriási érdeklődést kiváltó előadásra Vörös István és zenekara olyan pályatársakat hívott, akik saját produkciójukon kívül ritkán lépnek színpadra: Majsai Gábor mellett, akit „Magyar Tom Jonesként” is emlegetnek ott lesz Fischer László a Korálból, Szigeti Ferenc a Karthago alapító-gitárosa, valamint a kitűnő Krulik vonósnégyes.

 

Jegyek a momkult.jegy.hu oldalon, az Interticket hálózatában, a MOMkult jegypénztárában, valamint a  www.vorosistvanwebshop.com oldalon kaphatók, illetve rendelhetők.

 

www.vorosistvan.hu

https://www.facebook.com/vorosistvan.produkcio

 https://www.facebook.com/vorosistvan.produkcio2

https://www.facebook.com/voros.istvan.produkcio.online

 

Lantai József

A bejegyzés trackback címe:

https://euroastra.blog.hu/api/trackback/id/tr4313700596

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása